OG Mortsel B eerder dit seizoen. De spelers dachten dat de eindronde binnen was. Niet dus blijkt nu...© RR

Dan toch geen eindronde voor OG Morstel B: “Omdat andere ploeg 6 maanden geleden amok maakte?”

Consternatie alom bij OG Morstel B in vierde provinciale B. Toen woensdagnamiddag bekendraakte dat Turk Sport toch de drie punten kreeg voor een stilgelegde wedstrijd van 15 oktober, loopt de club met nog een weekend competitie te gaan toch nog de eindronde mis. “We gaan dit niet zo laten”, klinkt het bij Nico Herpoel, verantwoordelijke bij de club.

Even terug naar 15 oktober. Met nog tien minuten op de klok werd de wedstrijd tussen Turk Sport en Los Incas stilgelegd bij een 6-1-tussenstand. De reden? Baldadigheden op het veld door enkele supporters en spelers. Meer dan zes maanden later, op 24 april, volgt de uitspraak: Turk Sport krijgt de drie punten en is nu 100 procent zeker van de titel.

Dit heeft nadelige gevolgen voor OG Mortsel B. De club had de eerste periodetitel op zak, maar verliest deze nu omdat Turk Sport door de verkregen punten over hen in de eerste periode springt. Beide ploegen hadden evenveel punten (24), evenveel gewonnen wedstrijden (8), maar Turk Sport vond iets meer het doel, waardoor het de periodetitel nu pakt. Eigenlijk had OG Mortsel B 24,45 punten, maar doordat het minder was dan 24,5 schreef het bondsreglement voor dat er naar beneden afgerond werd. Hoe een ploeg op 24,45 punten komt? Door herberekening na het algemene forfait van Ternesse B.

Zuur

“Uiteraard is dat heel zuur”, klinkt het bij Herpoel. “Wij gingen na de eerste periode ervan uit dat we sowieso de eindronde gingen spelen. We hadden onze teams hierop ingesteld. Er schoven af en toe jongens van de B-ploeg door naar het A-elftal waardoor er spelers van de U17 al eens mochten proeven van vierde provinciale. Ja, we verloren al eens wat punten, maar die jongens moesten toch wat ervaring kunnen opdoen. En we waren toch al zeker van de eindronde.”

Nu loopt OG Mortsel B toch nog de eindronde mis. “Allemaal omdat er zes maanden geleden een ploeg amok maakte én een andere ploeg na nog geen tien wedstrijden algemeen forfait gaf. Verder zijn er voor gelijkaardige feiten eerder dit seizoen al forfaitnederlagen uitgedeeld, wat maakt de situatie nu anders? Dat de vechtpartij op het einde van de wedstrijd plaatsvond? Tja, daar zijn wij nu de dupe van. We gaan dit niet zo laten en gaan nu heel snel proberen te schakelen”, besluit Herpoel.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. (dsvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen