Sint-Martinus op de planken met Per(r)ongeluk

Toneelvereniging Sint-Martinus van Herk-de-Stad staat vandaag, vrijdag 24 november, en ook morgen, zaterdag 25 november, en zondag 26 november in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad op de planken met ‘Per(r)ongeluk’, een komedie van Pol Anrys in een regie van Herman Durwael.

Luc Weyens

Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt gooit Isabelle haar dure verlovingsring weg over de balustrade aan de rand van het perron.De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend terrein waar een aantal clochards en bedelaars huizen onder de twee bruggen van het station. Als Frederik later op het terrein verschijnt om de ring te zoeken, blijkt deze onvindbaar. Tijdens het zoeken naar de ring leert hij de mensen die onder de bruggen wonen kennen. Achiel en zijn blinde broer Ronny die onder brug 1 huizen; Rita en Vanessa, twee onbetrouwbare bedelaars en Suzy, een 18-jarig hoogzwanger meisje die onder brug 2 verblijven.

Wie heeft de ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer bevalt Suzy? Slagen Rita en Vanessa er in om Achiel en Ronny van het terrein weg te pesten? Heel wat vragen dus die een antwoord vinden in deze romantische komedie. Op de planken staan Goele Beets, Thomas Mees, Anke Ballet, Robert Robijns, Bart Ector, Ingrid Aerts, Els Motmans, Jonas Salu, Eline Vantilt, Bart Kumpen en Leen Berden.

Opvoeringen op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november om 20 uur, zondag 26 november ook om 14.30 uur.

Kaarten kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Bestellen bij Michiel Vanloffelt, tel. 0473/81.56.58, toneelgroepsintmartinus@hotmail.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer