BMW-bestuurder richt ravage aan: “Hij wilde eerst weggaan en zei dat hij hier toch niet veel meer kon doen”

Izegem -

Een veertiger uit Izegem bracht maandagavond een ware ravage aan langs de Ardooisestraat in Izegem. De man ramde met zijn BMW een geparkeerde auto waarna nog een andere geparkeerde wagen en een woning in de brokken deelden. “We werden opgeschrikt door een enorme knal.”

Bert Feys

Guido Laverge (79) en zijn vrouw Rita van Putten (75), die al jarenlang samen langs de Ardooisestraat in Izegem wonen, waren maandagavond omstreeks 21 uur rustig televisie aan het kijken toen ze plots opgeschrikt werden door een hels kabaal. “Een enorme knal. We beseften quasi onmiddellijk dat er een ongeval was gebeurd”, aldus Guido. Toen hij en zijn vrouw buiten gingen kijken zagen ze een enorme ravage. Even voordien was een veertiger met zijn BMW vanuit de richting van Ardooie richting Izegem gereden. (Lees verder onder de foto)

Guido en zijn vrouw werden opgeschrikt door een luide knal.© bfr

Ter hoogte van de lichte bocht waar Guido en Rita wonen verloor hij de controle over het stuur van zijn wagen. De BMW knalde tegen de geparkeerde wagen van een jongedame. Die schoof vooruit, raakte eerst de muur en een luifel van een woning en schoof daarna tegen de garage van Guido en Rita. Uiteindelijk belandde de Audi ook nog tegen het voertuig van de buren van het bejaarde koppel. Brokstukken van de garage en auto-onderdelen van de verschillende zwaar beschadigde wagens lagen overal rond. (Lees verder onder de foto)

De BMW belandde langs de overkant van de weg.© bfr

Ondertussen was de BMW aan de andere kant van de weg tot stilstand gekomen. Het voertuig vloog na de botsing doorheen een haagje tot over het fietspad. De chauffeur stapte zelfstandig uit zijn wagen. “De man was moeilijk aanspreekbaar en had zelfs even de intentie om de plaats van het ongeval te verlaten. Hij zei dat hij hier toch niet veel meer kon doen”, aldus een buurtbewoner. De chauffeur bleef uiteindelijk toch ter plaatse en werd kort na het ongeval ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. (Lees verder onder de foto)

De schade is groot.© bfr

De eigenaars van de geparkeerde wagens en Guido en Rita maten maandagavond nog de schade op. Die is groot. De brandweer kwam ter plaatse om de woning van Guido en Rita, ter hoogte van de garage, te stutten. “Chauffeurs mogen hier maar vijftig rijden, maar vaak wordt er hier gewoon veel sneller gevlamd. Het heeft er alle schijn van dat dit nu ook weer gebeurd is”, aldus Guido.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer