Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Agenten krijgen oproep om naar de dokter te gaan in plaats van te werken

Sociale conflictenPolitievakbond NSPV heeft het personeel opgeroepen om vandaag bij de huisarts langs te gaan voor een check-up. De nationale vakbondsactie kadert in de onvrede over onder meer het statuut, de nieuwe regeling rond de ziektedagen en het personeelstekort. De actie werd volgens de bond in heel het land in verschillende mate gevolgd. Agenten meldden zich ziek en kwamen bijgevolg ook niet opdagen.

33 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Bij ons zit geen enkele dokter op zulk een charels te wachten. Bij velen komt men er zonder afspraak niet meer in en dringende gevallen worden er enkel bijgenomen voor ernstige zaken en niet voor geldverslindende onnozelheden. Uiteindelijk kan het ziekenfonds, de gemeenschap dus, die flauwe kul betalen.
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Er zijn dus een pak dokters die valse attesten afleveren ? Is dat niet strafbaar ? Of zie ik dat verkeerd ?
  • jan geens

    6 jaar geleden
    Schande ;want dan hebben ze een paar dagen minder om op te sparen !
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Als ik zie wat er met de moordenaar van Kitty gebeurd, kan ik die vakbond geen ongelijk geven. Deze regering heeft zwaar gefaald! Het wordt tijd dat ze de wet aanpassen!
  • Zenn Van Wassenhove

    6 jaar geleden
    Komaan mensen. We kunnen naar Luik. We beginnen rellen en stelen alles. De vakbonden hebben al doden op hun geweten en nooit verantwoording moeten afleggen. Tijd dat hier wat aan verandert
  1. Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financieren”
    PREMIUM
    Politiek
    62

    Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financie­ren”

    Na het succes van de federale staatsbon - 22 miljard opgehaald - in september vorig jaar, denkt nu ook de Vlaamse overheid na over een Vlaamse staatsbon. Het zal pas voor de volgende regeerperiode echt concreet worden, maar HLN ontdekte dat er al in alle discretie gesprekken over lopen. “Het effect zal beperkt zijn tot pakweg 500 miljoen euro per jaar of 2,5 miljard euro per regeerperiode”, geeft Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) toe. En het goede nieuws voor u is dat het rendement wellicht hoger zal liggen dan de 3,30% van de federale staatsbon.
  2. Zo klein is verschil tussen werken en niet-werken: alleenstaande ouder die leefloon inruilt voor job houdt amper 28,5 euro per maand extra over
    PREMIUM
    465

    Zo klein is verschil tussen werken en niet-wer­ken: alleen­staan­de ouder die leefloon inruilt voor job houdt amper 28,5 euro per maand extra over

    Amper 28,5 euro per maand. Zoveel verdien je als alleenstaande ouder extra wanneer je je leefloon inruilt voor een fulltime job. Een veel te klein verschil, vindt N-VA, dat de berekening heeft gemaakt. Ook promotie maken loont te weinig, blijkt uit dezelfde analyse. Van een bruto opslag van 1.000 euro blijft voor een alleenstaande met kind een goeie 100 euro netto over. De partij stelt drie ingrepen voor om op korte termijn het verschil tussen werken en niet-werken te vergroten.