zaterdag 24 maart 2018 - Handbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Tijs van Leeuwen: “We hebben het de favorieten al stuk voor stuk moeilijk gemaakt.” Dick Demey

Handbal 

NeLo doet weer mee voor de titel

Voor Sporting NeLo zit de Beneleague 2017-2018 erop. Kwalificeren voor de Final Four lukte niet, maar het Sporting-gezelschap blikt toch tevreden terug op dit eerste avontuur in de grensoverschrijdende competitie. Nu wacht de eindstrijd in de vaderlandse competitie.

“We hebben onze doelstellingen in de BeNeleague gehaald”, zegt Sporting-doelman Tijs van Leeuwen. “En dat in heel moeilijke omstandigheden. Vergeet niet dat Mats Pastoor en Daan Versleeuwen op revalideren na nauwelijks iets gedaan hebben dit seizoen. Tasevski is ook een tijdje buiten strijd geweest en ik heb gesukkeld met een schouderblessure. Toch eindigden we als vierde Belgische club. Daarmee zijn we verzekerd van de BeNeleague volgend seizoen en mogen we vanaf dit weekend mee bikkelen voor de Belgische titel. Dat is een prestatie op zich.”

Met welke ambitie start Sporting in die titelstrijd?

Van Leeuwen: “Ik ben de laatste om te verkondigen dat we Belgisch kampioen worden, maar we hebben het de favorieten al stuk voor stuk moeilijk gemaakt. Alleen tegen Bocholt winnen lukte niet, Hasselt en Visé daarentegen gingen wel al voor de bijl. Laat de strijd maar beginnen.”

Staat de defensie eindelijk op punt?

“Als je elk weekend dertig doelpunten of meer om de oren krijgt, ga je als doelman je eigen functioneren in vraag stellen. Maar in de laatste vier speeldagen slikte NeLo het minst aantal doelpunten. Da’s een geruststelling.”

Wat zijn de plannen voor volgend seizoen?

“De vroege zekerheid voor deelname aan de BeNeleague volgend seizoen betekent ook dat het bestuur snel werk heeft kunnen maken van de formatie van de ploeg. Het is leuk om te horen dat deze kern samenblijft en dat Adam Barnyak (Tongeren) al getekend heeft. De kennismaking met de BeNeleague was voor veel jongens een leuke ervaring. Maar dat we te weinig spelers hebben die de ploeg kunnen dragen, is een feit. Sporting NeLo heeft zich dit seizoen weer bij de Belgische top kunnen nestelen, maar om volgend seizoen aanspraak te kunnen maken op een plaats in de Final Four - en dat zijn toch de plannen - moet er in ervaring geïnvesteerd worden.”

Zaterdag 20.15u: NeLo-Visé (Mannen, play-off 1 eerste nationale)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws