© Shutterstock

Antwerpse zakenman die zich voordeed als gespierde Italiaan vrijgesproken van verkrachting

Een ondernemer (47) uit Antwerpen is vrijgesproken voor verkrachting. De man had zich op datingsite Tinder voorgesteld als een gespierde Italiaan, maar bleek een niet zo gespierde Marokkaan te zijn. De vrouw, met wie hij een date had, voelde zich bekocht. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond niet dat er sprake was van een list.

Joris Van der Aa

Said S. had op 9 november 2018 een Tinder-date met een vrouw uit het Brusselse. De man had op voorhand een soort Fifty shades of grey-scenario gecreëerd voor hun seksafspraakje, waardoor de vrouw een blinddoek droeg. Daarom merkte ze niet meteen op dat S. er anders uitzag dan hij zichzelf op Tinder had voorgesteld: hij gebruikte een andere voornaam, met de torso van een Italiaanse voetballer als profielfoto, en zei dat hij alleenstaand en kinderloos was.

De vrouw ontdekte pas toen ze haar blinddoek afdeed na de vrijpartij dat die versie van de feiten niet klopte. “Als ze had geweten hoe de man er echt uitzag, zou ze geen toestemming hebben gegeven voor seks”, zei haar advocaat daar in april over voor de rechtbank. Ook volgens het Openbaar Ministerie ging het om een list, en eiste twee jaar gevangenisstraf voor de man.

S. zei voor de rechtbank dat hij de vrouw helemaal niet wou misleiden. Dat hij een andere naam en profielfoto gebruikte, mocht volgens zijn advocate niet gezien worden als een list.

Ook de rechtbank stelt dat de beklaagde zich anders voorstelde dan hij in werkelijkheid was, maar oordeelt dat er geen sprake was van een list. De burgerlijke partij had zich voor de penetratie al vragen gesteld over de stem en het gelaat van de beklaagde, maar zette haar blinddoek niet af. De rechtbank leidt daar uit af dat het uiterlijk voor de burgerlijke partij geen bepalende factor was en dat het haar eigen keuze was om het mysterie van de date in stand te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer