Na een derde bekertriomf op rij kan Kangoeroes Mechelen zondag voor de derde opeenvolgende keer de titel veroveren.© BELGA

Castors Braine - Kangoeroes Mechelen Eerste klasse vrouwen

Kangoeroes Mechelen op weg naar derde titel op een rij

Antwerpen -

Kangoeroes Mechelen heeft de eerste wedstrijd van de finale bij de dames van de play-offs in Castors Braine met 43-61 gewonnen. In deze best of three is de tweede wedstrijd zondag (15u15) in de Mechelse Winketkaai. Mits winst van Kangoeroes is een derde opeenvolgende dubbel (titel/beker) een feit.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen counterde een snelle achterstand (4-0) met een snelle 0-12 tussenspurt en gaf de leiding niet meer uit handen. Na het eerste kwart had Kangoeroes een 9-16 bonus beet. In het tweede kwart geen reactie van Castors dat vooral erbarmelijk afwerkte. De Mechelse dames namen via Elina Aarnisalo en Cathy Reese verder afstand (17-29) en trokken de rust in met een 20-34 voorsprong. Castors Braine acteerde ook in het derde schuifje nerveus en vormde nooit een bedreiging voor een secuur Kangoeroes. Cathy Reese nette met een bom de twintiger 25-47. De 15-jarige Annie Kibedi scoorde voor de Maneblussers, Laure Resimont (7 punten, 10 rebounds) plukte rebounds en van 33-50 ging het, ondanks een late reactie van Castors Braine, naar een overtuigende Mechelse zege. De weg naar een nieuw titelfeestje op zondag ligt volledig open.

Rel rond eventuele beslissende belle

Intussen is er ook een rel tussen beide ploegen in verband een eventuele derde en beslissende wedstrijd. In de kwart- en halve finales was er een “vrijdag-zondag- en eventueel dinsdag” format. In de finale wijkt Kangoeroes Mechelen van die programmatie af. Zondag is de tweede partij, maar een eventuele belle is niet dinsdag maar pas zaterdag 27 april. Omwille van de nieuwe “priority rule” in de WNBA moet Victaria Saxton, de Amerikaanse power forward van Castors Braine, de 25ste bij haar club Indiana Fever aanwezig zijn. Castors Braine zegt dat Kangoeroes Mechelen bewust deze wedstrijd op zaterdag plaatst omdat de Waals-Brabantse ploeg dan niet over Saxton zou kunnen beschikken.

Castors Braine-Kangoeroes Mechelen 43-61

Kwarts: 9-16, 11-18, 7-14, 16-13

Castors Braine: Leblon 8 , Dossou 7, Lindstrom 5, Saxton 12, Joris 4, Vervaet 4, Diallo 0, Febrissy 3 , Nikitinaite 0

Kangoeroes Mechelen: Strautmane 5, Aarnisalo 15, Resimont 7, Nauwelaers 2, Reese 19, Van Gils 2, Kovacevic 1, Denys 2, Kibedi 8, Bruyndoncx 0

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer