epa
Volledig scherm
© epa

Haalt Monsanto woensdag de slag om glyfosaat thuis?

De 28 lidstaten van de Europese Unie buigen zich woensdag over het voorstel van de Europese Commissie om de toelating voor glyfosaat met tien jaar te verlengen. Het is nog niet zeker of de EU-landen gaan stemmen, maar dat ze verdeeld zijn over de wenselijkheid om de meest gebruikte onkruidverdelger te wereld nog langer te tolereren, is duidelijk. Het Europees Parlement en meer dan 1 miljoen ondertekenaars van een petitie hopen alvast op een verbod.

  1. Adieu, Maestro: wanneer krijg jij je nieuwe bankkaart? En vanwaar de (verplichte) switch?
    Spaargids.be

    Adieu, Maestro: wanneer krijg jij je nieuwe bankkaart? En vanwaar de (verplichte) switch?

    Houders van een Maestro-bankkaart moeten afscheid nemen van hun oude kaart en krijgen een nieuwe Debit Mastercard of Visa Debit in de plaats. Wanneer is die switch gepland? Wat zijn de verschillen tussen je oude en nieuwe kaart? En wat als je met je oude Maestro een hotel reserveerde, maar ter plaatse aankomt met je nieuwe exemplaar? Drie vaak gestelde vragen, waarop Spaargids.be drie duidelijke antwoorden formuleert.
  2. Kleine Lowie (6) verliest strijd tegen hersentumor: “Je koos Moederkesdag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend”
    PREMIUM
    27

    Kleine Lowie (6) verliest strijd tegen hersentu­mor: “Je koos Moederkes­dag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend”

    Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met mijn kinderen verbonden ben dan vele ouders ooit zullen zijn”, zo verwoordde Lowies mama het tien dagen geleden. “Maar het is zo rauw, zo oneerlijk.”