Van der Voort verrassend naar tweede ronde

Foto: ANP

Vincent van der Voort heeft bij het WK darts in Londen voor een verrassing gezorgd. Op de avond voor zijn 42e verjaardag versloeg hij de als achtste geplaatste Engelsman Dave Chisnall met 3-0 in sets. De Nederlander komt in de tweede ronde tegen de Brit Steve Beaton uit.

Van der Voort moest in de eerste en tweede set (beide 3-2 in legs) Chisnall nog in zijn buurt dulden. In de derde set (3-0 in legs) ging hij recht op de overwinning af. Van der Voort, luid aangemoedigd door het publiek, eindigde met een gemiddelde van 100,2 punten. Hij gooide zes keer de hoogste score van 180 punten.

,,Hiermee kan ik thuiskomen voor mijn verjaardag”, sprak Van der Voort bij RTL7 opgelucht. ,,Ik was nerveus in de eerste set, terwijl het bij het ingooien nog zo goed ging. Het leek in het begin nergens op. Toen die dubbel viel waarmee ik toch de eerste set won, kreeg ik meer vertrouwen. Dat was een ontlading. Daarna bleef ik tegen mezelf zeggen dat ik scherp moest blijven. Dat is gelukt, hier kan ik verder mee.”