WTC De Beren met meter en cafébazin Monique (in het roze).© rr

WTC De Beren neemt met twee teams deel aan 1000km Kom op tegen Kanker

Schelle -

Bij wielerentoeristenclub De Beren in Schelle zijn de kettingen gesmeerd en de benen gemasseerd. Zestien renners nemen tijdens het hemelvaartweekend, van 9 tot en met 12 mei, als Team Monique deel aan de 1000km voor Kom op tegen Kanker.

Geïnspireerd door de moed van hun lokaalhoudster in de strijd tegen de ziekte, Monique van café Schuttershof in Schelle, namen ze ook vorig jaar al deel met een ploeg. Dit jaar zijn het er zelfs twee. “Om te kunnen deelnemen met een ploeg moet je een startbedrag van 5.500 euro inzamelen. Maar de respons op onze acties die we daarvoor opzetten - zoals een cava verkoop en een wandeling - waren zo groot dat we meer dan 11.000 euro wisten in te zamelen en we twee ploegen kunnen afvaardigen”, glundert Stan Deleersnijder van De Beren.

Elke dag wordt er 250 kilometer afgelegd. “Wij splitsen dat op in telkens 2 keer 125 kilometer, zodat er per ploeg telkens acht renners kunnen deelnemen. Een van de dagen gaat Monique, die meter van onze actie is, ook mee naar een van de middagsteden waar naartoe wordt gefietst, op vrijdag 10 mei naar Aalst. Vorig jaar was dat een heel fijn moment, waar we met z’n allen hebben van genoten.”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners