Vlaanderen kampt sinds het voorjaar met een teveel aan restafval. De afgelopen maanden raken steeds meer bedrijven en inzamelaars niet meer van hun afval af bij gebrek aan verbrandingscapaciteit.on a white background
Volledig scherm
Vlaanderen kampt sinds het voorjaar met een teveel aan restafval. De afgelopen maanden raken steeds meer bedrijven en inzamelaars niet meer van hun afval af bij gebrek aan verbrandingscapaciteit.on a white background © ThinkStock

Bedrijven raken restafval niet kwijt

Vanwege een tekort aan verbrandingscapaciteit voor afval heeft afvalstoffenmaatschappij OVAM een noodplan opgesteld. Ze staat opnieuw export van afval toe. Dat schrijft De Tijd vandaag.

9 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Wat had je gewild, in een land waar nu zelfs de suikerklontjes individueel verpakt worden?
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Typische Belgische toestanden. Bestuurders OVAM zullen weer te weinig verdienen zeker. Uitvoeren van afval! schandalig en belachelijk. Zou ons Schouwvlieg zich daar niet beter mee bezighouden? Brengt niets op! Gebrek aan water, teveel aan afval enz.. we zullen meer ministers moeten benoemen om dit allemaal te kunnen oplossen, dit maal met hersencellen.
  • MARC POELMAN

    6 jaar geleden
    Zou het kunnen dat er daardoor her en der vliegenplagen zijn?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    We hebben een partij met visie nodig die de mensen aanzet anders te gaan leven, ik heb nog de tijd van veel minder verpakking gemaakt en we overleefden ook. Willen we een toekomst voor de volgende generaties is een actie plan nodig. Maar niemand wil nog inleveren en zeker niet voor een beter milieu. Elke dag het gezaag en geklaag, en consumeren en reizen. We moeten met minder maar beter en we zijn slaaf van onze eigen luxe en rommel.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    En de leugens die blijven uit de monden rollen,exporteren terwijl er uit Nederland een regelelrechte stroom is van afval naar Vlaanderen.Nu liggen er ineens een aantal ovens stil,is het door de economie,moeten we beter recycleren,enz.Neen huichelaars,de prijs voor het afval moet naar omhoog omdat de gevraagde steekpenningen omhoog gaan.