Tennis

Zizou Bergs pitst set af van Nadal

Zizou Bergs (l.) feliciteert Rafael Nadal.© reuters

In het toernooi van Rome moest Zizou Bergs na winst in de eerste set uiteindelijk toch de duimen leggen tegen Rafael Nadal.

Zizou Bergs (ATP 108) heeft donderdag niet kunnen stunten tegen Rafael Nadal in de eerste ronde van het Masters 1.000-toernooi in Rome. De Limburger verloor in drie sets van de Spaanse gravelkoning: 4-6, 6-3 en 6-4. Pas na twee uur en 53 minuten moest Bergs het hoofd buigen.

De 24-jarige Bergs had zich via de kwalificaties geplaatst voor de hoofdtabel en kreeg daarin met de 37-jarige Nadal een echte topper voorgeschoteld. De 22-voudige grandslamwinnaar is na heel wat blessureleed weggezakt naar plaats 305, maar toonde de voorbije weken flitsen van zijn oude niveau. Op Roland-Garros, het grandslamtoernooi in Parijs dat hij liefst veertien keer won, hoopt hij nog een laatste keer te schitteren.

Bergs stond voor het eerst in zijn carrière tegenover Nadal. Hij kwam in de eerste set 3-1 achter, maar brak onmiddellijk terug en ging bij 4-4 een tweede keer door de opslag van Nadal, waarna hij uitserveerde. In set twee kwam Nadal opnieuw op voorsprong na een vroege break (3-0), die hij dit keer wel vasthield (6-3). Nadal ging ook in het derde spel van de beslissende derde set door de service van Bergs. Die kreeg nog enkele kansen om terug te breken, maar hij kon ze niet verzilveren.

Nadal speelt in zijn volgende wedstrijd tegen de Pool Hubert Hurkacz (ATP 9). Die was als zevende reekshoofd vrij in de eerste ronde. (blg)