Premier Rutte feliciteert koning Willem-Alexander

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 07:56
Afbeelding
beeld anp

In een bericht op X heeft premier Mark Rutte koning Willem-Alexander gefeliciteerd met zijn 57e verjaardag. "Ik wens hem en zijn familie een mooie, feestelijke dag toe in Emmen", schrijft Rutte.

Ook wenst hij "Nederland een hele fijne en gezellige Koningsdag".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Shell verkoopt grote olieraffinaderij in Singapore

Shell verkoopt zijn grote olieraffinaderij en petrochemisch park in Singapore aan een bedrijvenconsortium. De verkoop moet voor het einde van dit jaar worden afgerond. Financiële details worden niet gemeld.

Afbeelding

UvA-bestuur in gesprek met pro-Palestijnse demonstranten

Het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat om 10.00 uur in gesprek met studenten die het terrein van de universiteit in de binnenstad bezetten. Dat laat een woordvoerder van de universiteit weten.

Afbeelding

Moederbedrijf Albert Heijn stijgt op Damrak na cijfers

Supermarktconcern Ahold Delhaize behoorde woensdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen.

Afbeelding

Hongkongse rechtbank verbiedt protestlied

Een Hongkongs hof van beroep heeft ingestemd met een verbod op het protestlied Glory to Hong Kong, dat werd gebruikt bij prodemocratische protesten in 2019 en 2020. De regering had hierom gevraagd.

Afbeelding

Aanhouding om vernieling kransen bij oorlogsmonument Rotterdam

De politie heeft woensdagochtend een verdachte aangehouden voor het vernielen van kransen bij een oorlogsmonument in Rotterdam. Het gaat om kransen die op 4 mei bij het verzetsmonument De Vallende Ruiter waren gelegd, op de Mijnsherenlaan in het stadsdeel Charlois.

Afbeelding

Veiligheidsdienst Georgië zegt dat betogers macht willen grijpen

De Georgische staatsveiligheidsdienst beschuldigt de betogers tegen een nieuwe wet rond 'buitenlandse agenten' ervan dat ze met geweld de macht willen grijpen. De dienst zegt dat ze daar geld voor krijgen vanuit het buitenland, meldt het Russische staatspersbureau TASS.