iStock
Volledig scherm
© iStock

Vlaamse premie voor elektrische auto's flopt

Door de tegenvallende verkoop van elektrische wagens raakt de Vlaamse zero-emissiepremie twee jaar na de invoering nog altijd niet van de grond. Dat schrijft De Tijd. In de eerste helft van dit jaar vroegen amper 157 Vlamingen een premie tussen 2.000 en 4.000 euro aan, blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).

59 reacties

  • Chris Kringel

    6 jaar geleden
    aan alle onwetenden hieronder: deze premie geldt enkel voor privé personen en niet voor zelfstandigen of firma's. dus wij, rijke zelfstandigen, mogen onze Tesla volledig zelf financieren. Trouwens, op een hybride Porsche Cayenne krijg je deze premie ook niet, want die is niet volledig electrisch.
  • Stefan Vantstraat

    6 jaar geleden
    Cash 4 cars flopt. Premie flopt... ik begin toch een tendens te zien beste beleidsmakers! Volgende keer proberen iets langer dan 6 minuten aan een dossier te werken aub!
  • jean-pierre rejek

    6 jaar geleden
    Zo een elektrische gocart is goed in grote bedrijven maar niet op de weg ,de batterijen zuur vreten na een tijd alles op .
  • Els Pauwels

    6 jaar geleden
    25000 euro voor een vw fox. Dat zijn er 10000 te veel. Niet moeilijk dat ze van hun elektrische auto's niet vanaf geraken
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Vlaamse regering prutst en prutst maar verder en kost ons pakken geld!