Het skatepark in Retie bevat een gevarieerde mix van toestellen waar je de zotste tricks kunt uitvoeren.© RR

Skatepark opent feestelijk met workshops, terras, dj en afterparty

Retie -

Behalve voetballen, tennissen, lopen, korfballen en touwtrekken kun je voortaan ook skaten in sportpark Vossekot in Retie. Op woensdag 10 april wordt het nieuwe skatepark feestelijk geopend.

Op verzoek van een groeiende groep jonge skaters in het dorp heeft het gemeentebestuur van Retie een budget van 100.000 euro uitgetrokken voor de bouw van een splinternieuw skatepark. “Het gaat om een monolithische betonconstructie”, zegt schepen van Sport Fonny Matthijs (Nieuw Retie). “We hebben er zes toestellen in verwerkt: naast een quarter pipe en half pipe ook een spine, een bankramp met ledges en een rail, een flat rail en een hip die je langs drie kanten kunt berijden.”

De officiële opening vindt plaats in de paasvakantie. Op woensdag 10 april tussen 9 en 12 uur zijn er speciale workshops voor beginners en gevorderden, geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Een sessie kost 8 euro. Inschrijven kan via i-Active op www.retie.be.

Muzikale vibes van dj

Om 13 uur gaat het terras open, waar je iets kunt drinken en tegelijk genieten van de skaters die hun zotste tricks showen op de nieuwe elementen en zones. Een dj zorgt voor de muzikale vibes. De afterparty in jeugdhuis JK2470 start om 20 uur. (ema)

Meer dan 100.000 euro heeft de gemeente uitgetrokken voor de bouw van het nieuwe skatepark in sportpark Vossekot.© Gemeente Retie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners