De Sportieve Boekenverslinders Annie Aerobic en Troela Trampoline onthulden samen met directeur Lydie en een ‘deurwaarder’ het record van de jeugdboekenmaand aan de leerlingen van De Parel in Lichtaart.© Bart Van den Langenbergh

Leerlingen vrije basisschool De Parel breken boekenrecord

Lichtaart -

Vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee) sloot vrijdag de jeugdboekenmaand af met een record. De voorbije weken verslonden de leerlingen in totaal 235 boeken.

De hele maand maart stond in het teken van jeugdboeken op de school. Elke week kregen de leerlingen van De Parel een andere opdracht mee. De eerste week probeerden ze zo veel mogelijk bladzijden te lezen met de hele school. En daarna stond bewegend lezen centraal. De kinderen lazen boeken al wandelend over de speelplaats of ze deden alsof ze zwommen tijdens het lezen. De daaropvolgende week lag de focus op boekenrecords. De laatste week was er een zoektocht waarbij de kinderen teksten aan bepaalde boeken en covers moesten koppelen.

“Annie Aerobic (genoemd naar Annie M.G. Schmidt) en Troela Trampoline (genoemd naar Tante Troela van David Walliams) riepen de hulp in van onze school”, zegt juf Liesl. “Zij zaten met een groot probleem. Hun vereniging de SBV’s of Sportieve Boekenverslinders is niet zo bekend. Door het breken van het SBV-record vroegen ze meer aandacht voor hun boekenclub.”

Vrijdag maakten Annie en Troela samen met directeur Lydie en met een ‘deurwaarder’ op de speelplaats het resultaat van het boekenrecord bekend. De Parel slaagde erin om in totaal 235 boeken te verslinden, een nieuw record.  (bvdl)

De leerlingen van vrije basisschool De Parel in Lichtaart woonden het slotevenement van de jeugdboekenmaand bij.© Bart Van den Langenbergh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee