© Belga

Yanina Wickmayer gedegouteerd door haatboodshap van misnoegde gokker: “Dit is er zwaar over”

Tennissers krijgen wel vaker haatberichten van misnoegde gokkers toegestuurd, maar de boodschap die Yanina Wickmayer pas ontving gaat nog een forse stap verder. “Ik hoop dat je moet toezien hoe je vader en moeder zullen sterven aan kanker”, postte een gokker naar Yanina. “Dit bericht is er zwaar over”, reageert Wickmayer, die op haar negende haar moeder aan kanker verloor.

Koen SNOEKX

Het is al langer een kwalijk fenomeen in het tennis: spelers en speelsters die om de haverklap haatberichten ontvangen van gokkers. Die zijn misnoegd omdat ze (grof) geld verspeelden omdat een tennisspeler bijvoorbeeld een wedstrijdpunt liet liggen of een match verloor. Ook Wickmayer ontvangt wel vaker haatberichten, maar de boodschap die ze nu van een gokker kreeg tart elke verbeelding. Wickmayer wordt in het bericht, dat ze gisteren op Instagram postte, uitgemaakt voor “hoer”. Haar echtgenoot wordt de “zwaarste ziekte” toegewenst en ook hoopt de gokker “dat ze moet toezien hoe haar vader en moeder zullen sterven aan kanker”. Extra pijnlijk omdat Yanina Wickmayer op haar negende haar moeder aan kanker verloor.

Moeilijk negeren

“Dit bericht is er zwaar over”, reageerde Wickmayer gisteren op de haatboodschap. “Normaal negeer en wis ik zo’n reacties onmiddellijk, maar als je zo’n verwensingen krijgt toegestuurd is het soms moeilijk om dat te negeren. Zoiets stuur je toch niet naar iemand?”, zegt Wickmayer gepikeerd. Het is niet toevallig dat het vaak tennissers zijn die door gokkers met haatberichten worden bestookt. Tennis is bijzonder populair in het gokcircuit omdat je kan inzetten op elk punt, elke game en elke set van een wedstrijd. Ook is bij tennis, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld voetbal, geen gelijkspel mogelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer