© BELGA

Contractverlenging Malinovskyi geeft hele team flinke boost, maar dit wordt de volgende uitdaging voor Genk

Het is KRC Genk menens de huidige getalenteerde kern samen te houden om dit seizoen mee te strijden voor de prijzen. Nadat bijna drie maanden geleden Leandro Trossard zijn contract al verlengde, was het dinsdagavond de beurt aan Ruslan Malinovskyi om zijn kribbel te zetten onder een nieuwe overeenkomst tot juni 2022. Het goed nieuws geeft het team een boost in Poznan, waar Racing zich vanavond wil plaatsen voor de play-offs van de Europa League. “Ik ben even ambitieus als de club.”

Marnik Geukens

Ruslan Malinovskyi, die in januari 2016 in Genk belandde op huurbasis van Shakthar Donetsk, werd een jaar geleden definitief aangeworven met een contract tot juni 2021. De 25-jarige Oekraïner steekt in topvorm, met zijn fabuleuze linker scoorde hij al vijf keer in evenveel wedstrijden. De onwaarschijnlijke traptechniek van Malinovskyi wekte zoals verwacht de nodige belangstelling op van tal van clubs. KRC Genk kon hem echter overtuigen om nog minstens één jaar langer te blijven in ruil voor een nieuw, verbeterd contract tot juni 2022.

Kruisbandblessure

“Ik heb niet zo lang moeten nadenken over het voorstel van KRC Genk”, zegt Malinovskyi, vooraleer hij zijn linker aanscherpt tijdens de training in het prachtige INEA-stadion van Lech Poznan. Zijn glimlach bij het opstappen van het veld spreekt boekdelen. “Ik voel me heel goed bij de club. Ik voel het vertrouwen van de coach, hij laat ons voetballen op een manier waar wij volledig achter staan. Het klikt ook tussen de spelers, we tillen mekaar naar een hoger niveau. Maar dit was ook een beslissing op het gevoel. Ik waardeer enorm wat de club in het verleden voor mij gedaan heeft. Ze geloofde in mij en gaf me een contract op het moment dat ik herstelde van een zware kruisbandblessure. Dat vertrouwen heeft me geraakt. Ook mijn vrouw Roksana voelt zich thuis in Genk, alles samen maakte het mijn keuze makkelijk.”

Misschien kan Malinovskyi met zijn beslissing ook enkele ploegmaats overtuigen om het seizoen vol te maken bij KRC Genk en mee te strijden voor een hoofdprijs. “Ik hoop het, ik wil niets liever dan met deze groep de rest van het seizoen afwerken. Ik ben even ambitieus als de club.”

Nummer zes?

Te beginnen met de clash van vanavond tegen Lech. Eén keer scoren in Polen wil zeggen dat de thuisploeg al vier keer raak moet treffen om een ronde verder te geraken. Dat moet een kolfje naar de linkervoet van Ruslan Malinovskyi zijn, de Oekraïner trof al vijf keer raak in evenveel wedstrijden.

“Het is niet zo dat ik nu alleen nog maar op het veld sta om doelpunten na te jagen”, glimlacht Malinovskyi. “Ik ben blij dat de ballen vlot binnenvliegen, dat zorgt voor erg veel vertrouwen. Maar het ploegbelang blijft primeren, iedereen moet zijn taken uitvoeren. Ik verwacht niet dat ons wedstrijdplan fel zal afwijken van anders. Wij willen zoals steeds aanvallen. Druk vooruitzetten, maar niet zonder onze restverdediging te verzorgen. De balans moet intact blijven.”

Zoals tegen Legia

Malinovskyi heeft een goed beeld van wat Racing nog te wachten staat in het INEA-stadion.

“Ik speelde in het verleden met Zorya Luhansk al eens Europees op het veld van Legia Warschau, de sfeer was echt wel indrukwekkend. De 25.000 fans waren allemaal in het wit gekleed en ze maakten zoveel kabaal, dat het leek alsof ze met 50.000 waren. We verloren uiteindelijk met 3-2, ik maakte zelf de 2-2. (Glimlacht) Op vrijschop, ja. Natuurlijk mag dat hier ook gebeuren. Het zou mijn week perfect maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer