Ontplofte barbecue zorgt voor hevige brand en zwarte rookpluim in Antwerpen

Borgerhout -

In Borgerhout heeft donderdag een korte, maar zware brand gewoed op een terras van een woning. De brand ging gepaard met een dikke rookpluim die tot ver zichtbaar was. Niemand raakte gewond. Een ontplofte barbecue lag aan de oorzaak van de brand.

jtp

De brand brak omstreeks 17 uur uit in een pand in de Kroonstraat en ging volgens buurtbewoners gepaard met een luide knal. Onmiddellijk ontstond ook een dikke zwarte rookpluim, die tot ver in de stad zichtbaar was.

Brandweer Zone Antwerpen kwam onmiddellijk met verschillende ploegen ter plaatse om het vuur te lijf te gaan en kreeg het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand was te zoeken bij een barbecue op een overdekt terras die om een nog onduidelijke reden ontplofte. Niemand raakte gewond.

“Wij blijven met enkele ploegen nog even ter plaatse om te ventileren en te controleren of alles veilig is”, zegt woordvoerder Ninke Neirynck van Brandweer Zone Antwerpen. De brandweer gaf aan omwonenden de raad om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Gedurende de brandweerinterventie was de Kroonstraat en de Van Daelstraat in Borgerhout afgesloten voor alle verkeer.

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen