De witte kangoeroe ontsnapte vorige maand uit zijn verblijf in Ieper
Foto: Thijs Pattyn

Na discussie over onkostenvergoeding: Bellewaerde geeft ontsnapte witte kangoeroe gratis terug aan eigenaar

De witte kangoeroe, die 1 maand geleden ontsnapte uit zijn verblijf in Ieper en werd opgevangen in Bellewaerde Park, keert terug naar zijn baasje in Heuvelland. Die moest uiteindelijk toch geen compensatie betalen voor het verblijf van de kangoeroe, hoewel Bellewaerde eerst zo'n 450 euro vroeg.

De witte kangoeroe ontsnapte half april uit zijn verblijf langs de Zonnebeekseweg in Ieper. Het dier werd 's nachts gespot in een tuin. Na een wilde achtervolging slaagde de brandweer er uiteindelijk in de kangoeroe te vangen. Omdat niet meteen duidelijk was vanwaar hij kwam, werd hij tijdig opgevangen in Bellewaerde Park.Ā 

Toen eigenaar Karel Cannaert (48) uit Wijtschate zich meldde, stelde Bellewaerde een onkostenvergoeding voor. Cannaert moest 10 tickets voor het park kopen, goed voor in totaal zo'n 450 euro. Cannaert ging niet akkoord, waardoor de kangoeroe in het park bleef.Ā 

Maar vanmiddag mocht Cannaert het dier dan toch komen ophalen. "Ik hoefde uiteindelijk niks meer te betalen", zegt Cannaert. "Gelukkig maar, want ik beschouwde het voorstel als afpersing"

Witte en bruine kangoeroes

Cannaert heeft thuis meerdere witte en bruine kangoeroes. "Een hobby van mij. Het dier kon destijdsĀ ontsnappen via gaten, die konijnen hadden gegraven onder de afsluiting. Ik ga de kangoeroe nu meenemen naar Wijtschate in plaats van naar het verblijf in Ieper. Daar zitten minder konijnen."

Bellewaerde wil niet meer reageren op de kwestie.

Meest gelezen