‘Nonkels’ loste de verwachtingen meteen in.© Play4

KIJKCIJFERS. ‘Nonkels II’ scoort, ‘Vera’ wint van ‘The voice’ en ‘Het perfecte plaatje’ flopt grandioos

Geen verrassingen aan de top van de kijkcijferlijst van 15 tot 21 april, inclusief alle uitgestelde kijkers. Play4 wist meteen te scoren met de start van Nonkels II.

Door de bomen maakte een sterk debuut met een knappe 832.545 kijkers voor VRT 1, maar blijkbaar vond een pak kijkers het toch niet zo interessant. De score van de volgende aflevering zal een pak lager uitvallen, zelfs onder het half miljoen.

Bompa Bockie (490.433) scoort voor Play wel goed en blijft wekelijks op niveau. De zender scoorde ook met De tafel van Gert-aflevering met Bart De Pauw (500.145). Nonkels II was al een hit op Streamz en nu ook op Play. Met ruim 800.000 kijkers doet de serie nog beter dan twee jaar geleden.

Don’t worry be happy trapte het seizoen af met 403.505 kijkers, Blind gekocht had er 548.354. Zonder Bart en Bea heeft het programma toch wat van zijn glans verloren. Het nieuwe seizoen van Axel gaat binnen (469.874) deed het prima voor VTM.

Een opmerkelijke score op vrijdagavond: de grote familieshow van VTM werd verslagen door een oude Britse speurder. Vera is al jaren een sterkhouder en haalt zowaar de elfde plaats. Met 714.649 kijkers troefde de reeks Ann Lemmens en The voice van Vlaanderen nipt af.

Bij Play moeten ze zich eens in de haren krabben: er keken net geen 100.000 mensen live naar Het perfecte plaatje, en er kwamen ook nauwelijks uitgestelde kijkers bij. Het was de slechtste start in geruime tijd voor een programma in prime time bij de grote zenders.

Een nieuw programma opstarten in het latere voorjaar op een zaterdag is dan ook vragen om problemen. Twee jaar geleden overkwam Come dance with me met Julie Vermeire net hetzelfde in dat tijdslot. Pech dus voor Manu Van Acker. Met bijna 150.000 kijkers deed de tweede aflevering afgelopen zaterdag wel een tikkeltje beter.

( tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER