De rotonde in het centrum van Opglabbeek is zaterdagochtend opengesteld voor het verkeer.© roger dreesen

Rotonde in Opglabbeek al open: “Twee weken vroeger dan gepland”

Oudsbergen -

De rotonde in het centrum van Opglabbeek is sinds zaterdagvoormiddag open. Half maart werden de werken daar opgestart en die zouden acht weken in beslag nemen. “We lopen twee weken voor op schema”, zegt de wegenbouwer.

Roger Dreesen

Zaterdagmiddag kan er alweer vlotter gereden worden door het centrum van Opglabbeek. De werken die half maart startten, om de rotonde veiliger te maken voor voetgangers en fietsers, verliepen vlotter dan verwacht. “We lopen twee weken voor op schema, dus we kunnen de rotonde, in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer, nu al vrijgeven”, vertelde wegenbouwer en aannemer Luc Eikenaar vrijdagavond bij de start van de asfalteringswerken.

Al speelden de weersomstandigheden belangrijke een rol. “Anders hadden de werken mogelijk nog sneller afgerond kunnen zijn. Op voorhand houden we altijd rekening met onvoorziene omstandigheden. Dat viel deze keer allemaal goed mee, ondanks het wisselvallige weer, waardoor we een heel strakke timing konden volgen”, verduidelijkt Eikenaar.

Het team van wegenbouwer Hoogmartens legde vrijdagavond en nacht de laatste hand aan de werken, ze legden de toplaag in asfalt aan. “We verwachten hiermee rond middernacht klaar te zijn”, gaf Tom Hoogmartens aan. In de vroege ochtend kon de firma die de belijning moest uitvoeren aan de slag. Zo zijn een verbeterde zichtbaarheid, vrijliggende fietspaden en oversteekplaatsen gerealiseerd. “Dankzij de goede samenwerking van alle partners gaat de rotonde in Opglabbeek zaterdagvoormiddag opnieuw open. De verkeersveiligheid op en rond de rotonde is hiermee aanzienlijk verbeterd”, reageert burgemeester Marco Goossens (CD&V).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer