© bert foubert

Fietser sterft na aanrijding: “We strooien zijn as uit in India”

De 61-jarige fietser Ronald De Boey, die dinsdag zwaargewond raakte bij een ongeval in de Kongostraat, is overleden. “Ronny had nog zo veel plannen”, zegt zijn rouwende familie. Die laat Ronny’s as uitstrooien in India, het land dat de man nog eens wilde bezoeken.

bert foubert

Het ongeval gebeurde dinsdag kort na 18.15u. Sint-Niklazenaar Ronald De Boey was met zijn fiets op de terugweg van zijn stamcafé Dalton City. Toen hij vanuit de Pastoor De Meerleerstraat in de richting van de Kongostraat reed, botste hij op de auto van een 65-jarige bestuurder uit Hamme. Die reed op dat moment in de Hoveniersstraat, in de richting van de Broedersstraat.

Ronald De Boey kwam zwaar ten val en liep een hersenletsel op. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar belandde hij in een coma.

Andere mensen helpen

Nog diezelfde nacht overleed Ronald ‘Ronny’ De Boey aan zijn verwondingen. De man was alleenstaand, maar had een nauwe band met zijn familie. “Het valt ons bijzonder zwaar dat we geen afscheid meer hebben kunnen nemen van hem”, zegt zijn zus. “Toen we op de hoogte werden gebracht en in het ziekenhuis aankwamen, was hij al overleden. We hebben wel nog beslist om zijn organen te doneren, om op die manier andere mensen te kunnen helpen.”

Over de omstandigheden van het ongeval tast de familie nog in het duister. “We wachten op meer duidelijkheid van het parket”, klinkt het. “Ronny kwam van het café, maar was volgens ons niet dronken. De zichtbaarheid op het kruispunt is wel beperkt”, aldus de zus van het slachtoffer. Ronald De Boey was een overtuigd boeddhist en had een voorliefde voor India. “Hij zat nog vol plannen”, vertelt zijn zus.

Crematie

“Het was zijn grote droom om op reis te kunnen gaan naar India. Die droom gaan we voor hem alsnog in vervulling laten gaan. Na zijn crematie willen we zijn assen in dat land laten uitstrooien.”