© atv

Antwerpen organiseert markten om burgers te helpen bij duurzaam renoveren van woning

Antwerpen -

Een reeks renovatiemarkten moeten de Antwerpenaar helpen bij het verbouwen van hun woning. Nog tot en met eind mei vinden er twaalf van dergelijke renovatiemarkten plaats op verschillende plekken in de stad.

De eerste renovatiemarkt vond zaterdag plaats in congrescentrum Vestar in de Lamorinièrestraat en lokte meteen flink wat volk. Ook voor de volgende markten is er veel animo. Meer dan 200 van de 300 voorafspraken, die met een adviseur op een renovatiemarkt kunnen gemaakt worden, zijn momenteel reeds gereserveerd.

“De markten bieden de gelegenheid om al je vragen te stellen over duurzaam renoveren. Met de markten vestigen we ook nog eens de aandacht op onze website. Zowel voor huiseigenaars, appartementsbewoners, VME’s en verhuurders of huurders is dit een interessante manier om meer te weten te komen over renovaties en mogelijke premies”, zegt de schepen van Leefmilieu Tatjana Scheck (Vooruit).

De renovatiemarkten spelen in op het beleid van Vlaanderen. Dat spoort zijn inwoners aan om hun huis of appartement tegen 2050 te renoveren tot een energielabel A. Ook in het EcoHuis op de Turnhoutsebaan in Borgerhout kunnen mensen altijd terecht voor informatie. (pvdp)

www.antwerpenrenoveert.be

Op de renovatiemarkt kan je ook afspreken met een adviseur. Heel veel van die plekjes zijn reeds gereserveerd.© Nattida-Jayne Kanyachalao

© Nattida-Jayne Kanyachalao

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV