Negen maanden gevorderd voor uitbaatster kinderhotel Cococinelle

© credit

De openbare aanklager heeft maandag op de Kortrijkse rechtbank negen maanden cel met probatie-uitstel gevorderd voor D.S., de uitbaatster van kinderhotel Cococinelle in Waregem.

LEES OOK: Kinderdagverblijf Waregem moet tijdelijk sluiten na mishandeling

De onthaalmoeder staat terecht voor mensonterende behandelingen, slagen en bedreiging van haar onthaalkinderen. De uitbaatster heeft minstens 21 slachtoffers gemaakt gedurende zes jaar. Het gaat zowel om opzettelijke slagen en verwondingen als mensonterende behandeling. Ook moet de vrouw zich verantwoorden omdat ze ermee dreigde een kind slagen te geven wanneer de minderjarige het aan de ouders zou vertellen.

Het onderzoek naar de feiten kwam op gang nadat een kleuter begin 2016 zaken vertelde aan haar ouders. Haar vertelsels insinueerden seksuele feiten. Die werden nooit bewezen, maar de bal ging aan het rollen. De afgelopen vijf jaar passeerden 14 kinderverzorgster in de opvang. De ex-werkneemsters werden ondervraagd en stelden zorgwekkende praktijken aan de kaak.

Schrikbewind

"Er was een schrikbewind", sprak de procureur. "Met de oudere kinderen deed beklaagde het goed, maar met de jongere kindjes was er wel een probleem." Moeilijke eters werden hardhandig gevoederd, slechte slapers werden aan een matras vastgebonden.

Volgens het parket zijn de onterende behandeling en de slagen bewezen. De uitbaatster liet zich al begeleiden. Die begeleiding kan ook verder zijn nut bewijzen, stelt de procureur. Hij stelt probatievoorwaarden voor.

Zeep eten

Kinderen moesten ook in een stuk zeep bijten wanneer ze spullen in hun mond staken of andere kinderen hadden gebeten. Het kinderhotel is sinds begin augustus dit jaar gesloten en de uitbaatster heeft onlangs beslist om het gebouw te verkopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen