Door Loois koppel betrapte inbreekster krijgt 18 maanden cel

Een Italiaanse inbreekster van 21 jaar heeft zopas in Hasselt 18 maanden cel gekregen nadat ze op 11 november 2018 betrapt werd bij een woninginbraak in Tessenderlo.

GeHo

Toen de bewoners thuis kwamen, merkten ze dat er aan het slot geprutst was. In de woning kwamen ze oog in oog te staan met de inbreekster die nog niets buit had gemaakt. De jonge vrouw zette het op een lopen, maar de man des huizes ging haar achterna. Wat verder kon hij haar bij de kraag grijpen en de politie bellen. De inbreekster had onder meer twee schroevendraaiers op zak en een plastic voorwerp om deuren mee te openen. Vreemd genoeg was ze ook in het bezit van een deurmat. Gestolen bleek na onderzoek.

Samen met een kompaan, die spoorloos is, was ze van Charleroi naar Looi afgezakt. Eerst deed ze zich nog voor als een minderjarige, maar na een zogenaamde life scan viel ze al snel door de mand. De inbreekster is een bekende bij justitie. Op haar palmares staan meerdere diefstallen en ze verschuilt zich achter diverse aliassen. In 2016 kreeg ze al eens 1 jaar cel voor diverse inbraken. Op de vraag waarom ze bij het koppel inbrak, gaf ze een vreemd antwoord. “Ik wist niet dat ze thuis waren, maar ik wil me verontschuldigen.” De jonge dievegge en moeder van een dochtertje van acht maanden zit momenteel in de cel. Ze kreeg ook nog een boete van 400 euro en de proceskosten van 280 euro opgelegd. Aan het koppel moet de inbreekster 480 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer