© RV

College en stadhuis tegen de grond

Het schepencollege heeft het licht op groen gezet voor de sloop van de collegebouwen aan de Graaf van Loonstraat en van het huidige stadhuis. Deze aanvraag, ingediend door NV Democo, kadert in de PPS ontwikkeling voor de bouw van het nieuwe stadhuis met een residentiële ontwikkeling. De werken starten volgend jaar.

roger.vanhoudt

"Recent werd een openbaar onderzoek uitgevoerd, er werden geen bezwaarschriften ontvangen", legt schepen Anne Wouters-Cuypers uit. "Dit advies wordt overgemaakt aan de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar om de nodige vergunningen af te leveren. Dit laat de ontwikkelaar toe reeds aan te vangen met een deel van de sloop. Zo worden in de Graaf van Loonstraat de schoolgebouwen en de sporthal tot het maaiveldniveau afgebroken. Op die manier blijft het bestaande terreinprofiel ongewijzigd en wordt de bodem niet verstoord. Vervolgens kan men van start gaan met terrein- en archeologisch onderzoek. Volgens planning starten de sloopwerken volgend jaar. Het collegegebouw langs de Collegestraat blijft behouden."

Dit alles kadert in het PPS-project op de zogenaamde ‘collegesite’. Dat omvat onder meer het bouwen van een nieuw stedelijk administratief centrum (SAC) voor de stadsdiensten van de stad Beringen en het OCMW, ingepast in een binnenstedelijke ontwikkeling. Voor meer info hierover kan je van 7 tot 9 december terecht op de expo ‘Beringen Groeit’, in de raadzaal van het stadhuis, Markt 8.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer