Nieuwe theaterzaal in Hasselt opent binnenkort zijn deuren

Theaterhuis ‘het nieuwstedelijk’ opent samen met Stad Hasselt en Hogeschool UC Leuven-Limburg een nieuwe theaterzaal in het hart van Hasselt op 12 januari. In ‘DE NIEUWE ZAAL’ zal er plaats zijn voor theater, muziek, debat, audio én film.

Het is naast de vaste uitvalsbasis van ‘Het Nieuwstedelijk’ in Hasselt ook de nieuwe locatie waar ‘Z33’ zebracinema en A-Z nights zal organiseren. “We willen als stadstheater van Hasselt en Genk onze rol volop spelen en voor een groot publiek toegankelijk zijn”, zegt Vlaamse theatermaker en auteur Stijn Devillé. “Dus niet alleen repeteren achter gesloten deuren. Daar heeft de Limburger niet veel aan. Wel willen we onze voorstellingen regelmatig kunnen spelen en omkaderen, zodat we ons publiek optimaal kunnen bedienen. Naast onze eigen zaal in Hasselt blijven we bovendien inzetten op spelen en creëren in Genk. ”

‘DE NIEUWE ZAAL’ zal plaats hebben voor 150 toeschouwers. De zaal wordt gebouwd in de gymzaal van Campus Hemelrijk van de Hogeschool UCLL in de Maastrichterstraat in Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer