Formule E: Stoffel Vandoorne schuift op naar achtste plaats in ePrix Misano

© USA TODAY Sports via Reuters Con

Stoffel Vandoorne (DS Penske) is zaterdag uiteindelijk op de achtste plaats geëindigd in de eerste ePrix van Misano, de zesde manche van het wereldkampioenschap Formule E.

Bron: BELGA

Onze landgenoot was als tiende over de streep gekomen, maar schuift na de diskwalificatie van de Portugese winnaar Antonio Félix Da Costa (Porsche) en enkele tijdstraffen op naar de achtste plaats. De zege kwam zo in de schoot van de Brit Oliver Rowland (Nissan Formula E Team) terecht.

De 32-jarige Vandoorne moest na een zeventiende plaats in de kwalificaties in het achterste deel van het pak vertrekken. De Australiër Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) had de pole. De Kortrijkzaan rukte gestaag op, reed zelfs even helemaal voorin, maar speelde uiteindelijk toch niet mee voor het podium. De wereldkampioen van 2022 finishte op acht seconden van Da Costa.

In de tussenstand van het wereldkampioenschap verstevigt Rowland zijn leidersplaats met 80 punten. Vandoorne is met 22 punten tiende.

Zondag staat op het Circuit Marco Simoncelli nog een ePrix op het programma. Over twee weken (27 april) verhuist het WK voor elektrische wagens naar Monaco voor de achtste manche. Het kampioenschap is dan halfweg.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen