© HBVL

Bestuurders urenlang vast op E313 na zwaar ongeval: “Uitstap naar Antwerpen dan maar afgelast”

Op de E313 richting Antwerpen zijn twee vrachtwagens zaterdagmorgen betrokken geraakt in een kop-staartaanrijding ter hoogte van Geel-Oost. Het verkeer zat er urenlang vast, want de rijbaan richting Antwerpen was er volledig versperd. Intussen is de rijbaan wel terug vrijgemaakt. “Vier uur na het ongeval kon ik de snelweg bijna verlaten”, zegt Guy Goddefroy uit het Limburgse Lummen, die van plan was om naar Antwerpen te trekken op deze zonnige dag.

klu

© HBVL

LEES OOK: E313 vrijgemaakt na zwaar ongeval met vrachtwagens, bestuurder uren gekneld

Door werkzaamheden is de oprit Geel-Oost (24) richting Antwerpen afgesloten. In de werfzone zijn zaterdag twee vrachtwagens op elkaar ingereden. De bestuurder van de laatste vrachtwagen zat urenlang gekneld in zijn cabine en is ernstig gewond geraakt bij de kop-staartaanrijding. In de staart van de file botsten omstreeks 11.15u ook nog twee voertuigen. Daarbij raakten twee personen gewond. Alle verkeer moest de snelweg verlaten via uitrit 25 Ham. De rijbaan is intussen wel terug vrijgemaakt en alle omleidingen zijn opgeheven, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Guy Goddefroy was zaterdag om iets voor 10u op weg naar Antwerpen toen het ongeval gebeurde. “We stonden stil tussen Ham en Geel-Oost. Iedereen parkeerde zich op de pechstrook of vlakbij de middenberm zodat de hulpdiensten konden passeren. Minstens een kleine en vier grote brandweerwagens zag ik voorbijkomen en ook twee ziekenwagens en een anonieme politiewagen. Een tijdje later kwam die al spookrijdend en met flikkerlichten terug.”

Rechtsomkeer

Het verkeer stond eerst ruim twee uur stil. “Heel wat mensen liepen heen en weer. Ik heb wat met Duitsers gesproken die ook op weg waren naar Antwerpen. Zij kenden de streek natuurlijk niet en ze wisten niet waar ze zich bevonden. Voor mij was dat natuurlijk makkelijker. Het ‘vieze’ in de mens komt na een tijdje boven en een automobilist was het wachten beu en maakte rechtsomkeer.”

Een kwartier later daagde een politieman te voet op. Hij stapte tussen de file door en alle vrachtwagens moesten op de pechstrook blijven staan. De auto’s mochten draaien en al spookrijdend terug richting Ham rijden. “De eerste vijf minuten ging dat vlot, maar een kilometer verder stonden we weer stil”, zegt Goddefroy. “Intussen moesten de vrachtwagens doorrijden richting ongeval. Wij stonden vaak stil of reden stapvoets over de pechstrook. Vier uur na het ongeval bevond ik mij ter hoogte van de site van Nike waar een nieuw gebouw wordt opgetrokken. We zullen straks de autosnelweg in Ham kunnen verlaten, maar allicht zit het verkeer op de gewone wegen in de omgeving ook helemaal vast. Mijn uitstap naar Antwerpen heb ik nu afgelast en ik rijd terug naar Lummen.”

© HBVL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER