© Photo News

Peetouders gearresteerd in zaak dode baby

De twee mensen die donderdag in het Nederlandse Brunssum gearresteerd zijn in verband met de dood van een baby zouden gefungeerd hebben als oppas van het kindje, dat meldt een bron aan de Nederlandse krant De Limburger. Het zou gaan om de peetouders van het jongetje.

mige

Vorige week woensdag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een baby in nood. Het kindje werd ter plekke gereanimeerd maar overleed niet veel later in het ziekenhuis. Al snel werd uitgegaan van een niet-natuurlijke dood, wat ook het autopsierapport bevestigde. Na een reeks huiszoekingen en een buurtonderzoek werden donderdag twee personen gearresteerd. Het zou gaan om twee mensen die als de oppas van de baby fungeerden. Later werd bekend dat het om de peetouders van het jongetje ging. Het duo paste regelmatig op de baby, maar was zelf niet van Brunssum. Ze zouden zelf ook twee kleine kinderen hebben. Volgens buurtbewoners zijn de twee “rustige goede en eenvoudige mensen”. Volgens omstaanders zou het baby’tje plots bloed zijn beginnen spugen. De peetmoeder sloeg daarop alarm, maar toen ze terugkwam was het kindje al blauw aangelopen.

“Een afschuwelijke en diep tragische zaak, die onze gemeenschap in het hart raakt, ook mij persoonlijk en de andere betrokken professionals. Maar laten we met z’n allen vooral niet te vroeg oordelen en veroordelen. Het onderzoek is in volle gang, het is nu wachten op de uitkomst”, laat de burgemeester van Brunssum, Luc Winants, weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer