AP
Volledig scherm
© AP

Froome: "Heb dosis verhoogd op advies van dokter, maar weet exact wat de regels zijn"

Doping in wielrennenIn een reactie op zijn website ontkent Team Sky mogelijk dopinggebruik van Chris Froome. De Britse renner liet bij een controle tijdens de Vuelta, die hij dit jaar won, een te hoge salbutamolwaarde noteren, maar volgens Sky is er niks aan de hand. Ook Froome pleit onschuldig.

28 reacties

  • roger jacobs

    6 jaar geleden
    is zever ,ik heb ook Asma en na twee pufjes airomir salbutamol ( fiets ik de bergen op al fleutent ), u bekomt meer dan 30% zuurstof ,ook in u spieren ,en u hard gaat sneller slaan ,dit is puur doping ook bij twee pufjes ,dit zou moeten verboden worden , compleet voor alle competietie sporters ,Asma leiders oren niet tuis in zware competitie maar in rekriasie sporten.
  • Dominique Vanmullem

    6 jaar geleden
    bestaat er een renner zonder astma?
  • willy van dijck

    6 jaar geleden
    Wielrenners hebben een zwaar en ongezond werk, in 3ploegen werken aan den band is veel gezonder. Daarom krijgen wielrenner allemaal astma en mensen die hun krom werken niet.
  • Roel Geerts

    6 jaar geleden
    Als je geen astma hebt, ga je hoegenaamd niét sneller rijden van salbutamol. Het is een middel om de luchtwegen terug open te zetten, bij astmatische symptomen. Heb zelf astma, sport veel, en gebruik af en toe ventolin. Maar ik zou bijgod niet weten hoeveel pufjes je nodig hebt om aan 1000 nanogram te komen
  • Timis Trading

    6 jaar geleden
    Peter zal wel niets gebeuren wanneer het een kleine ploeg was geweest wel