maandag 16 juli 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Kars Ten Boske verslaat Owen Jacobs in Vliermaal. FV

Euregioklassement voor juniores in Vliermaal

Forfait van leider Haex

Enkele weken geleden veroverde Joris Haex in Brunssum de witte leiderstrui van het euregioklassement. Maar hij verkoos deze niet te verdedigen in Vliermaal. De nieuwe leider heet nu Heijme Breederveld. De zege in Vliermaal was voor Kars Ten Boske.

Joris Haex verkoos de Omloop het Nieuwsblad, waar hij als 72ste finishte, boven het verdedigen van zijn leiderspositie in het euregioklassement. Ook zijn Davoploegmaat Lindelauf, die eveneens dicht geklasseerd stond, was er niet. Hij sukkelt met wat kwetsuren na een valpartij. Dé gelegenheid voor andere jongens, zoals Breederveld. Al was het maar nipt. Breederveld finishte als dertiende, net voldoende om Rick Wouters uit de begeerde witte trui te houden.  Volgende zaterdag staat in Kerniel de vierde wedstrijd op het programma. Daar kunnen de jongens uit Belgisch-Limburg (voor hen is het dan het provinciaal kampioenschap) opnieuw de macht overnemen. Slaagt Joris Haex er in Zuid-Limburg in om de trui te heroveren? Het kan, want zijn achterstand bedraagt slechts luttele 18 punten.

Jorre Debaele

Of kan Jorre Debaele voor de verrassing zorgen? De Zuid-Limburgse crosser verkeert in de vorm van zijn leven. Zopas was er in Jesseren een Zuid-Afrikaan nodig om hem van de zege te houden. Ook gisteren in Vliermaal behoorde hij tot de uitblinkers. De kleine Debaele was de motor van een ontsnapping met vijf waarvan ook Owen Jacobs uit Alken, samen met de Nederlanders Ten Boske en Kuhn en ook de Duitser Brescher  deel uit maakten. Debaele nam alle tussenspurten voor zijn rekening, wat hem uiteindelijk de leidersplaats in het knelpuntenklassement opleverde. In de spurt voor de zege toonde Ten Boske zich net iets sterker dan Owen Jacobs. 

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws