Direct naar artikelinhoud
Mode

Niet iedereen is enthousiast over borstvoeding op de catwalk

Mara Martin geeft haar dochtertje de borst tijdens een modeshow.Beeld Michele Eve/SplashNews.com

Op de catwalk van de Sports Illustrated Miami Swim Week, in Florida, laat een stoet pronte dames elk jaar laten zien wat de badmode voor de komende zomer wordt. Liep dit jaar mee in het rijtje: model Mara Martin, die haar vijf maanden oude dochtertje Aria de borst gaf, al paraderend, onder luid applaus dat voor het hummeltje gedempt werd met een koptelefoon.

Borstvoeding kan niet genoeg worden aangemoedigd. Toch zijn de reacties op sociale media dubbel, en zo worden ze ook vertolkt door lactatiedeskundige Melissa Kemps: "Er bestaan nog altijd mensen die een beetje boos kijken als je de borst geeft in het openbaar, dat ondervind ik nu zelf met mijn dochtertje van vier maanden. Dus ja, het is tof dat borstvoeding hier getoond wordt als iets heel normaals, want dat is het ook. Tegelijk heb ik een gemengd gevoel bij die mooie plaatjes, zoals je ze ook op Instagram ziet: borstvoeding heeft een glamoureus, romantisch tintje gekregen. Je moet het met een strak lijf doen, of in een dure peignoir met je haren perfect in de krul."

Veel vrouwen zouden immers graag meer foto's zien van hoe het werkelijk is, zegt Kemps. "Soms zie je er moe uit, want borstvoeding is hard werk, soms gaat het niet zo makkelijk, soms doet het pijn, of je hebt vlekken op je kleren."