Direct naar artikelinhoud
Natuur

Kabinet-Schauvliege heeft antwoord klaar op 'Three Billboards'-campagne van Bos+

"Sinds u minister bent, is er meer dan 2.000 hectare bos vernietigd", stond op een van de borden te lezen.Beeld Bert De Somviele

Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft een antwoord voor natuurorganisatie Bos+, die zondag drie grote aanplakborden had neergepoot in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. 

"Sinds u minister bent, is er meer dan 2.000 hectare bos vernietigd. Waar wacht u op, Joke?" Dat was de boodschap van Bos+, met een knipoog naar de bekroonde film Three billboards outside Ebbing, Missouri

Een provocatie die minister Schauvliege moeilijk kon negeren, want ze woont zelf in het naburige Evergem. Haar antwoord liet niet lang op zich wachten. De aanplakborden werden intussen overplakt met een korte, maar vrij cryptische boodschap: "100 miljoen euro". Een verwijzing naar het bedrag dat Vlaanderen elk jaar investeert in bos en milieu, stelt het kabinet. 

"Het is niet zo dat wij alleen bossen wegkappen, de voorbije maanden is er 80 hectare bos extra bijgekomen", zo reageerde Schauvliege vandaag op TV Oost.