© AP

Fiorentina onderschat Club Brugge niet: “Zeer herkenbaar en ervaren team, maar we kennen hun zwakte”

Fiorentina-coach Vincenzo Italiano is op zijn hoede voor Club, maar hij gelooft wel dat zijn ploeg een grote stap richting de finale kan zetten. “We kennen de sterke en zwakke punten van Club.”

Pieter-Jan Calcoen in Firenze

We zouden hetzelfde doen. Fiorentina-coach Vincenzo Italiano hield zijn persconferentie niet in het vervallen Artemio Franchi-stadion, wel in het gloednieuwe Viola Park. Het oefencomplex kostte naar verluidt 110 miljoen euro. Als we het internet mogen geloven, is het het chicste van gans Italië. We kunnen dan wel denken en hopen dat Club niet moet onderdoen, Fiorentina is toch nog van een andere grootteorde.

Maar de waarheid ligt straks – gelukkig maar, vanuit Belgisch standpunt bekeken – gewoon op het veld. Italiano is op zijn hoede voor blauw-zwart. “Club is een zeer herkenbaar elftal die tot dusver heeft bewezen de competitie en de Conference League te kunnen combineren. Het is ook een team met ervaring. Maar we zullen goed voorbereid zijn: we kennen hun sterke en zwakke punten.”

Italiano meent dat Fiorentina, achtste in de Serie A, alle troeven heeft om Club op zij te zetten: “Het gaat goed met ons. Onze overwinning van afgelopen weekend (5-1 tegen Sassuolo, red.) heeft ons vertrouwen gegeven. Het wordt zaak ons niet te laten beïnvloeden door de druk of de stress. We moeten trachten het thuisvoordeel uit te buiten: onze supporters kunnen ons pushen naar een goed resultaat. De finale zou een droom zijn.”

Nzola inzetbaar

Bij Fiorentina is aanvaller M’Bala Nzola terug inzetbaar na blessureleed. Hij zal normaal gezien aan de match niet beginnen. Iedereen is fit, aldus Italiano.

Dit is volgens onze Italiaanse collega’s de verwachte opstelling (4-2-3-1): Terracciano; Dodo, Milenkovic, Quarta, Biraghi; Bonaventura, Mandragora; Gonzalez, Beltran, Kouamé; Belotti.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League