De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin heeft gezegd dat de handelsoorlog tussen zijn land en China voorlopig stilligt. De Amerikaanse importheffingen op Chinees staal zijn opgeschort, nadat beide landen vooruitgang hebben geboekt bij de handelsbesprekingen die de afgelopen twee dagen zijn gehouden.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin heeft gezegd dat de handelsoorlog tussen zijn land en China voorlopig stilligt. De Amerikaanse importheffingen op Chinees staal zijn opgeschort, nadat beide landen vooruitgang hebben geboekt bij de handelsbesprekingen die de afgelopen twee dagen zijn gehouden. © AP

Mnuchin: "Amerikaanse handelsoorlog met China on hold"

De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin heeft deze nacht op de zender Fox News gezegd dat de handelsoorlog tussen zijn land en China voorlopig stilligt. De Amerikaanse importheffingen op Chinees staal zijn opgeschort, nadat beide landen vooruitgang hebben geboekt bij de handelsbesprekingen die de afgelopen twee dagen zijn gehouden.

8 reacties

  • Herwig Laenen

    6 jaar geleden
    Als je Trump echt pijn wil doen, moet je geen Amerikaanse wapens meer kopen. Of vliegtuigen, waar China mee gedreigd had.
  • Jef Vanderpol

    6 jaar geleden
    Ik denk niet dat de USA op een zinkend schip zitten. De EU zou dit ook moeten doen om onze eigen industrie te beschermen tegen import van materiaal uit landen die kinderarbeid en uitbuiting van de werknemers en valse staatsteun in de vorm van staatsleningen aan eigen bedrijven tolereren.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat EU ook eens orde op zake stelt en niet met te boycotten
  • jim choose

    6 jaar geleden
    Je bedoelt Europa met zinkend schip denk ik
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Onderhandelingen met China? Alles is daar fake de gepubliceerde cijfers, beloftes enz. Ook socialisme met Chinees character is fake. Het is al 25 jaar de meest extreme vorm van staatskapitalisme waar het kapitalisme van Amerika een klein broertje is. Alleen de annexaties zijn geen fake en de harde dictatuur ook niet.