AP
Volledig scherm
© AP

Amazon-medewerkers luisteren privégesprekken af met spraakassistent Alexa

Amazon traint zijn digitale assistent Alexa door medewerkers de spraakcommando’s van gebruikers af te laten luisteren en vervolgens het antwoord van de software te beoordelen. Daarbij horen ze veel privacygevoelige gesprekken, meldt Tweakers.

5 reacties

  • jan claessen

    5 jaar geleden
    En dan maar regelmatig leuteren over inbreuken op de privacywet. Geldt deze laatste dan niet voor Amazon en Google? Waarschijnlijk niet, want die zijn te machtig en te vermogend.
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Als je smartapparatuur koopt, dan heb je dat al in het achterhoofd. Anderzijds is het de beste manier om de virtuele assistent te "trainen" Indien je interesse hebt in smart-home dan moet je gebruik leren maken van de "microfoon-uit-functie" van uw smartapparaat als je privacy wil. Zelf heb ik Google Home, in combinatie met slimme luidsprekers, in opbouw, het is een stapje verder en ik weet wat de consequenties (kunnen) zijn.
  • Luk Temmerman

    5 jaar geleden
    Deze praktijken moeten vervolgd worden. Zonder toestemming in het geheim privé gesprekken beluisteren. 1000 %! Inbreuk op privacy. Die van mij gaat vandaag nog retour. Iedereen zou dat moeten doen. Worden de Amazons en Googles enz eens echt een beetje pijn gedaan
  • SAM Bedfort

    5 jaar geleden
    Ze weten elke letter die we typen, elk word dat we zeggen via pc, tv, smartphone Alexa en elke beweging die we doen via X-box. En de trajectcontroles volgen elke stap buiten.
  • Resist You

    5 jaar geleden
    Het kan simpel koop al deze rotzooi niet, het is maar voor een ding ontworpen en dat is voor jou privacy te schenden !