maandag 25 juni 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Philippe Clement op de eerste training, met Alejandro Pozuelo.  JEFFREY GAENS 

krc genk

Philippe Clement wacht nog op centrale verdediger en diepe spits

“Niet te veel transfers doen”

KRC Genk on stage. De troepen van Philippe Clement verzamelden zaterdagochtend naast de Luminus Arena om het nieuwe seizoen aan te vatten. “Ik kan verder bouwen op de basis van eind vorig seizoen”, sprak de oefenmeester, die met Johan Van Rumst een nieuwe assistent mocht verwelkomen. Minpuntje: Leandro Trossard moest de training vroegtijdig staken wegens irritatie aan de knie.

Op het trainingsveld draafden 23 veldspelers en vier doelmannen op. Joseph Aidoo, Ruslan Malinovskyi en Bojan Nastic zijn vandaag weer present. Jere Uronen en nieuwkomer Joseph Paintsil krijgen respijt tot 1 juli. Doelman Danny Vukovic vertoeft nog op het WK. Eden Zhegrova wilde de start onder geen beding missen en arriveerde vrijdagavond laat nog in het Duitse Düsseldorf.

Trossard stopt vroegtijdig

Van de nieuwkomers verschenen alleen Jakub Piotrowski en Vladimir Screciu op het terrein. Dieumerci Ndongala ondervond nog lichte irritatie aan de knie en trainde individueel. Hij maakte onder meer een fietstocht met kinesist Jan Theunis. Ibrahima Seck (ingreep aan de knie) wordt later deze week op training verwacht. Leandro Trossard (knie) beëindigde uit voorzorg de eerste training vroegtijdig.

“Het gevoel van een eerste schooldag heb ik al lang niet meer”, gniffelde Clement. “Ik was vooral benieuwd hoe de jongens terugkwamen uit vakantie. Iedereen had een individueel programma meegekregen. De voorbije dagen hebben we dan gecheckt of ze dat ook daadwerkelijk gevolgd hebben. Dat is gelukkig ook gebeurd. Alle testen waren degelijk tot goed. Ik zag dat direct terug op de eerste training. De groep is gretig. Ik kan dus verder bouwen op de basis van eind vorig seizoen. Net om die reden wil ik ook niet te veel transfers doen. De tactische accenten van vorig seizoen wil ik niet verloren zien gaan.”

Nikos Karelis met blond kopje.

Maîtresse

De telefoon van Clement stond tijdens zijn vakantie roodgloeiend.

“Ik heb dagelijks contact gehad met Dimitri (de Condé). Vaak tot vijf à zes keer. Mijn vrouw dacht op een bepaald moment zelfs dat ik een maîtresse had. Achteraf was ze dan natuurlijk blij dat het Dimi was (lacht). Mijn schoonvader merkte na 63 vakantiefoto’s op dat ik mijn smartphone eens niet in mijn handen had. Ach, ik ben blij met deze nauwe manier van samenwerken. In principe komt er nog een centrale verdediger en een targetspits bij. Iedereen halen die je wil, lukt toch nooit. Er moet een goede balans blijven in de selectie.”

Slaapzaal

Opvallende nieuwigheid in de Luminus Arena: in de Noordtribune werd een heuse slaapzaal met matrassen en verduisterde vensters ingericht.

Clement: “In juli trainen we vaak tweemaal per dag. Het is dus noodzakelijk om tussendoor voldoende rust te nemen. We zitten al met een kortere voorbereiding dan andere clubs, dus is recuperatie essentieel. Ik heb dit in het verleden ook geïntroduceerd bij Waasland-Beveren. We zitten met een jonge groep, die nog moet leren om op tijd rust te nemen. Ik weet uit ervaring dat je dan een lange carrière kan maken.”

Nieuwkomer Screciu in actie.

Clement ontfermt zich over nieuwkomer Piotrowski.

Leandro Trossard moet de strijd staken.

“Pozuelo voelt zich goed”

De toekomst van Alejandro Pozuelo bij KRC Genk blijft uiterst onzeker.

“Hij is een belangrijke speler, maar ik kan helaas niet zeggen dat hij moet blijven”, legt Clement uit. “In zo’n situatie kan je dat nooit. Pozo staat zelf niet te springen om te vertrekken. Dat kon ik zelf vaststellen op de eerste training. Ik ben tevreden over zijn werklust de voorbije maanden. Hij voelt zich hier goed, maar bij een groot bod wordt het moeilijk om hem aan boord te houden. Dat is de realiteit van KRC Genk.” (svc) 

Johan Van Rumst bijkomende assistent

“Video-analyses en individuele begeleiding”

De technische staf van Genk werd bij aanvang van dit seizoen uitgebreid. Vrijdagavond werd een akkoord bereikt met Johan Van Rumst. De nieuwe assistent-trainer komt over van Waasland-Beveren, waar hij vorig seizoen Clement assisteerde en zal instaan voor individuele begeleiding en videoanalyse (samen met Peter Persoons).

Clement: “We steken bijzonder veel tijd in wedstrijdanalyses. We willen altijd en overal een duidelijk beeld hebben van onze tegenstanders. Mede door het Europese voetbal wordt het aantal wedstrijden dat we moeten analyseren, in bepaalde periodes dubbel zo groot. Dus was versterking noodzakelijk. Vandaar de komst van Johan Van Rumst. Johan zal daarnaast ook helpen bij het individuele verhaal, waar we vorig seizoen mee gestart zijn. Als ex-profvoetballer heeft hij ervaring op het hoogste niveau.” (svc)

Hans Somers en Jan Wuytens in jeugdopleiding - Domenico Olivieri heeft de handen vol in de A-kern. Vandaar dat Kevin Van Dessel vanaf dit seizoen doorgeschoven wordt naar de U21. Hans Somers gaat de U18 voor zijn rekening nemen. Verder wordt Jan Wuytens assistent bij de coaches van de 15- tot 18-jarigen. Hij zal twee dagen per week op de club aanwezig zijn. Mogelijk wordt zijn betrokkenheid in de toekomst groter. (rco)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws