België evenaart dankzij Club Brugge recordcoëfficiënt, Italië volgend seizoen zeker van vijf plaatsen in Champions League

© BELGA

Italië is zeker van vijf tickets voor de Champions League van komend seizoen. Het Zuid-Europese land kan een plek bij de eerste twee op de coëfficiëntenlijst van de UEFA na donderdag niet meer ontgaan. Dat komt door de prestaties van AS Roma, Atalanta en Fiorentina, die zich alle drie verzekerden van een plek in de halve eindstrijd van de Europa League (Roma en Atalanta) en Conference League (Fiorentina).

Marnix Taes
Bron: BELGA

Italië staat dit seizoen nu op 19.428 punten op de coëfficiëntenlijst, voor Duitsland (17.928) en Engeland (17.375). De nummer twee op de uiteindelijke lijst krijgt ook een extra ticket voor de Champions League, dat vanaf komend seizoen met 36 in plaats van 32 deelnemende teams en een uitgebreidere Leaguefase een andere opzet kent.

Met 14.200 punten; een evenaring van het record van vorig seizoen, staat België op de zesde plaats. Naast Italië, Duitsland en Engeland moeten de Belgische clubs ook nog Frankrijk (16.083) en Spanje (15.312) voor laten gaan. Op de ranglijst over vijf seizoenen is België achtste. Dat levert één rechtstreeks ticket voor de Leaguefase van de Champions League op, de Belgische vicekampioen zal twee voorrondes moeten spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen