Filipijnen

Filipijnse president krijgt kritiek omdat hij met helikopter naar concert van Coldplay vloog

De president van de Filipijnen krijgt kritiek omdat hij een presidentiële helikopter gebruikte om een concert van Coldplay bij te wonen. Ferdinand Marcos Jr en zijn vrouw werden gezien toen ze vrijdag met die helikopter aankwamen in de Philippine Arena, ‘s werelds grootste overdekte arena. Volgens criticasters gaat het om misbruik van overheidsgeld.

sh

De entourage van Marcos verdedigt het gebruik van de helikopter door te wijzen op “onvoorziene verkeersproblemen”. In een statement wijst het hoofd de beveiliging, brigadegeneraal Jesus Nelson Morales, erop dat 40.000 mensen het concert bijwoonden, wat leidde tot verkeersproblemen. Zo kwam de veiligheid van de president in het gedrang.

Vanuit het presidentieel paleis is het, zonder de files waarvoor de Filipijnse hoofdstad bekend staat, 40 minuten rijden naar de arena. In de file-index van TomTom is Manila en de regio errond de wereldwijde filehoofdstad.

Chris Martin, de frontman van Coldplay, bedankte de fans omdat ze het verkeer in de hoofdstad hadden getrotseerd om de band te zien.