Charlotte Leys grijpt met sterk Bursa de volle buit bij Hermes Oostende

© Rudy DECLERCK

In de eerste Europese kwartfinale botste Hermes Oostende op een heel stevige Turkse profploeg die onverstoord de heenmatch met 0-3 won. De kustploeg speelde voor wat ze waard was in de eerste en derde set.

rpo

Bursa, winnaar van de Challenge Cup 2015 en 2017, draagt waardig het favorietenkleed van deze Europese competitie. Charlotte Leys en haar ploegmaats kenden geen genade met een verdienstelijk Hermes Oostende. Nadat de Turken in de vorige ronde Charleroi geen set gunden, grepen ze nu ook zonder setverlies de volle buit aan de Noordzee.

Het duurde even voor de Turken het ritme gevonden hadden. Lise De Valkeneer en Nina Coolman openden het best de wedstrijd. 5-1 en 8-6. Pas na 17-19 haakten de Oostendenaars in de initiële set af. Gewezen Yellow Tiger Charlotte Leys, steeds even betrouwbaar, stond borg voor de Turkse stabiliteit.

In set twee beukte Bursa van 7-8 naar 9-19. Even reageerde Huybens met drie aardige acties op rij (12-19) maar toen klaarden de bezoeksters bruut maar efficiënt de klus. In de derde deelbeurt leek Bursa bij 1-5 en 5-10 genadeloos de zege te grijpen. Geduldig vond Hermes haar plaats terug in de wedstrijd. Bij 16-18 vroeg de Turkse coach een time-out. Het werd zelfs 19-20 maar toen vond Cansu Aydinogullari het welletjes: 19-25.

Bursa won de drie sets met 19-25, 12-25 en 19-25. Dinsdag volgt in Turkije de terugmatch van deze kwartfinale-serie.

Hermes Oostende: Lafeber 5, De Winne 3, Coolman 11, Van Acker 1, De Valkeneer 6, Daniels 5, Moijson -, Crispyn -, Roels -, Huvbens -, Daniels -, Vanden Berghe -.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen