© TDK

Moordzaak Peggy Van Den Bossche van start: Harry S. verdacht van moord op vriendin

De correctionele rechtbank van Mechelen buigt zich donderdag over het moorddossier van de 43-jarige Peggy Van Den Bossche uit Dendermonde. De vrouw werd in mei 2015 dood aangetroffen in het appartement van haar vriend Harry S. in Bornem. De man heeft steeds ontkend zijn vriendin te hebben vermoord. Toch wees alles in het onderzoek naar hem en staat hij als enige verdachte terecht. De 61-jarige man riskeert een maximale gevangenisstraf van 30 jaar.

De feiten dateren van 8 mei 2015 toen Peggy dood werd aangetroffen in het appartement van Harry S. Ze had ernstige verwondingen op het hoofd en de rest van haar lichaam. Het was snel duidelijk dat ze met geweld om het leven was gebracht.

© rr

Peggy en Harry leerden elkaar kennen in de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis waar ze in behandeling waren voor hun drankprobleem. De dag voor de feiten had het tweetal ruzie, zo lieten de buren kort na de feiten optekenen. Ze maakten zo luid ruzie dat de hele straat kon meevolgen en enkele buren vroegen of het wat stiller kon.

Doen zwijgen

Een dag later belde Harry de hulpdiensten met de mededeling dat hij zijn vriendin dood had aangetroffen. De speurders denken dat hij zijn vriendin om het leven bracht om haar te doen zwijgen. Harry S. werd opgepakt maar ontkende sindsdien elke betrokkenheid. Het is niet duidelijk of dat vandaag nog het geval is. Hij verblijft sinds de feiten in de gevangenis.

Harry S. wordt vertegenwoordigd door meesters Dieter Van Hemelryck en Karel Loncke, procureur-generaal Alexandra Van Kelst vertegenwoordigt het openbaar ministerie. Op de banken van de burgerlijke partijen zit de familie van Peggy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER