rv
Volledig scherm
© rv

Assassin's Creed brengt héérlijk eerbetoon aan Trainspotting met 'Choose Life'-trailer

gamesWat heeft Assassin's Creed met Trainspotting te maken? Op het eerste gezicht geen fluit. Maar de nieuwste trailer van de aankomende game Assassin’s Creed Odyssey brengt wel een prachtig en hilarisch eerbetoon aan de filmklassieker uit 1996.

0 reacties

  1. HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgescholden voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”
    PREMIUM
    14

    HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgeschol­den voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”

    Op de onlinevideogames ‘Roblox’ en ‘Minecraft’ kleden sommige kinderen hun personage als een Duitse SS-soldaat. Op ‘Fortnite’, immens populair bij jongeren, bouwen gamers dan weer hakenkruisen, terwijl ze elkaar uitschelden voor het n-woord. Dit soort ongepast gedrag zie je steeds vaker in onlinegames, zeggen experts. Onze reporter dook onder in de wereld van videogames en sprak erover met tieners. Waarom doen ze dit? En hoe kan je je ertegen beschermen? “Ik noem mijzelf ‘Kitler’, dat is niet tegen de regels.”
  2. 'Stellar Blade' werd fel gehypet, maar dit fonkelende mes had nog wat geslepen moeten worden
    gamereview

    'Stellar Blade' werd fel gehypet, maar dit fonkelende mes had nog wat geslepen moeten worden

    Als je ‘Stellar Blade’ opstart en in de instellingen duikt, vind je daar een optie om de paardenstaart van hoofdpersonage EVE kort of lang te maken. Dat heeft buiten het cosmetische effect geen enkele impact op het spel zelf, maar blijkbaar vonden de makers het belangrijk om je die keuze te geven. Bizar dan dat die paardenstaart in kwestie er tijdens het spelen uitziet als stukken droge spaghetti die met elastiekjes aan elkaar zijn geplakt. Lange of korte stukken droge spaghetti, naar eigen voorkeur. En dat is jammer genoeg een voorteken voor het hele spel dat voor elk leuk idee ook meteen een minpunt presenteert.