Roeselare pakt op het veld van eeuwige rivaal Maaseik zijn vierde volleybaltitel op rij

© BELGA

Roeselare heeft zich zondag voor het vierde seizoen op rij tot Belgisch kampioen volleybal gekroond. De West-Vlamingen haalden het in het vijfde en beslissende play-offduel in de titelfinales met 0-3 van Maaseik. De setstanden in de Steengoed Arena waren 22-25, 20-25 en 23-25.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Het is voor Roeselare de vijftiende landstitel. Maaseik bijt opnieuw in het zand. De Limburgers, de recordkampioenen met zestien landstitels, werden in 2019 voor het laatst kampioen.

Maaseik was de titelfinales van de Champion play-offs in de Lotto Volley League begonnen met een 3-1-zege voor eigen publiek. Daarna was Roeselare twee keer aan het feest: 3-1 thuis en 0-3 in Maaseik. De ploeg van coach Fulvio Bertini dwong afgelopen donderdag een vijfde finaleduel af dankzij een 2-3-overwinning in Roeselare. 

© BELGA

De West-Vlamingen beëindigden de reguliere competitie op de eerste plaats, Maaseik stond op kop na de Champion play-offs en mocht daarom een duel meer voor eigen volk spelen in de finalewedstrijden.

Beide ploegen hebben sinds 1995 alle landstitels onder elkaar verdeeld. Roeselare, het team van coach Steven Vanmedegael, veroverde in februari al de Beker van België, met winst in een finale tegen Menen (3-1).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen