De werken voor de ontharding van het plein zijn gestart.© lokaal bestuur

Jongeren bedenken groen kleedje voor plein aan bib

Wuustwezel -

Aan de bibliotheek van Wuustwezel in de Dorpsstraat zijn werken gestart om het plein te ontharden en vergroenen. Hiervoor wordt zo’n 500 m2 aan stenen uitgebroken en vervangen door groen. De plannen hiervoor zijn mee uitgedacht door jongeren.

Neel Vermeiren

“Het plein voor de Gashuishoeve op de hoek van de Dorpsstraat en de Biest is nu een grijze vlakte”, zegt schepen voor Openbare werken Kris Van Looveren (CD&V) . “Dat gaat de komende weken ingrijpend veranderen. Tegen begin juni ligt hier een mooi groen plein, waarvoor we inspraak hebben gevraagd aan de plaatselijke jeugd.”

“Hun input is mee verwerkt in de plannen”, aldus Van Looveren. “Zo komt er op vraag van de jongeren een heuveltje, zitbanken in een ronde en een picknickbank. Er komt ook een betere fietsenstalling en een fietspad naar de achterzijde van de bib. In een latere fase laten we dat aansluiten op een nieuwe fietsverbinding van de Kampweg tot de Biest. Dan zullen we ook de achterzijde van de bib nog uitbreken en ontharden.”

Bloementapijt

De werken worden uitgevoerd door aannemer Van den Bogerd. Die heeft normaal gezien dertig dagen nodig om de klus te klaren, als het weer niet te veel roet in het eten strooit uiteraard. De aanplantingen worden uitgevoerd in de loop van het najaar en volgend voorjaar. In afwachting wordt alles voorlopig ingezaaid met bloemen en éénjarige planten?

Tijdens de werkzaamheden blijft de bib steeds bereikbaar. De bib heeft immers meerdere ingangen. Als de aannemer bezig is aan de ene ingang, kan de andere worden benut.

Tuizentfloot krijgt een andere plaats op het plein.© lokaal bestuur

Tuizentfloot

1 juli 2000 is Tuizentfloot voor de bib geplaatst. De stripfiguur uit de albums van Nero, getekend door Marc Sleen, wijst de kinderen de weg naar de bib. Het kunstwerk van Gilbert Uitdenhouwen uit Kalmthout is ingehuldigd in aanwezigheid van stripgrootmeester Marc Sleen. In album 145 ‘De blauwe broertjes’ op strook 68 zegt Tuizentfloot ‘Ik, il pirata, AHA won de slag bij Wuust-AHA-Wezel’. Die zin plaatste de beeldhouwer dan ook onder het beeld van Vlaanderens beroemdste zeekaper. Het standbeeld van Tuizentfloot zal tijdens de werken een beetje verplaatst worden.

Jongeren kregen inspraak voor de heraanleg.© lokaal bestuur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners