Mohammed Zaharin (16) uit werd dood teruggevonden door zijn moeder. In februari gebeurde hetzelfde met de Braziliaanse studente Luiza Pinheiro (17).
Volledig scherm
Mohammed Zaharin (16) uit werd dood teruggevonden door zijn moeder. In februari gebeurde hetzelfde met de Braziliaanse studente Luiza Pinheiro (17). © RV

Tiener sterft door elektrocutie via oortjes van zijn smartphone (en hij is al de vierde dit jaar)

BuitenlandEen 16-jarige jongen is in Maleisië om het leven gekomen door elektrocutie via de oortjes van zijn smartphone. Die zat in het stopcontact om op te laden. Al minstens vier personen kwamen dit jaar op dezelfde manier om het leven.

18 reacties

  • Michel Philippe

    5 jaar geleden
    Een oplader heeft een transfo met een wikkeling op 240 volt en een andere op lage spanning er boven gewikkeld. Als er iets mis gaat met de isolatie tussen de twee hebt ge prijs. Dus nooit luisteren met de lader aangesloten. Een goede raad van een bachelor elektriciteit.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Het gaat niet om EU-landen (Maleisië, Brazilië, India en Australië), dus de Europese veiligheidsvoorschriften werken misschien echt wel.
  • lucien lemahieu

    5 jaar geleden
    het zijn niet de oortjes, wel beschadigde stroomkabels.
  • jos meurrens

    5 jaar geleden
    Een versterker( telefoon) werkt op gelijkstroom of DC current, doch een speaker (oortje ) werkt op wisselstroom (AC current ). Een oplader zet wisselstroom om in gelijkstroom. Elektriciteit en water is een zeer slecht en zeer gevaarlijk huwelijk.De elektriciteitsbaantje in een telefoon liggen zo dicht bij elkaar, dat het minste vocht al voldoende is om de vonk te doen overslaan.
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    je moet ook wel zorgen om op tijd een nieuwe lader of kabel te kopen als deze defecten vertoont, als de bescherming van de kabel is aangetast kan je het best vervangen!