Thor Feyaerts kroonde zich vorig seizoen tot provinciaal kampioen bij de nieuwelingen. Wie wordt zondag in Oetingen zijn opvolger?© gmd

Wielrennen Kalender

KOERSKALENDER BRABANT. PK voor nieuwelingen zondag in Oetingen, juniores rijden Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo

Heel wat Brabants koersgeweld de komende dagen. De elites en juniores kunnen woensdag respectievelijk aan de bak in Merchtem en Duisburg. Het PK voor nieuwelingen vindt zondag plaats in Oetingen, terwijl in Korbeek-Lo dan Vlaams-Brabantse Pijl voor juniores plaatsvindt.

Wim Redant

Elite 1.12 in Merchtem (woensdag 1 mei)

Wat moet je weten? Wielerclub De Reedijk houdt de traditie in ere om op 1 mei de eliterenners zonder contract welkom te heten. Voor de renners van het Merchtemse Team Thielemans-Dehauwere is het een echte thuiskoers.

Zo ging het vorig jaar: streekrenner Guillaume Seye was de snelste van drie. Brent Van Mulders en Jens Delahaye vervolledigden een volledig Vlaams-Brabants podium.

Praktisch: start om 15 uur aan Café Reedijk (Reedijk 37, 1785 Merchtem) voor een koers van 116 kilometer in 19 ronden van 6,1 kilometer.

Juniores in Duisburg (woensdag 1 mei)

Wat moet je weten? Voorzitter Kris Philips startte zes jaar geleden met Vrienden van ‘t Pelotonneke met een koers om streekrenners koersgelegenheid te verschaffen. Voor een coureur als Stan Craps is dit een thuiskoers.

Zo ging het vorig jaar: de Waal Arthur Tirry gaf zijn vluchtgezel Tomas Claes het nakijken. Liam Coninckx mocht mee op het podium.

Praktisch: Start om 15 uur aan ’t Pachthof Stoykens, (Merenstraat 19, 3080 Tervuren) voor een koers van 86 kilometer.

PK voor nieuwelingen in Oetingen (zondag 5 mei)

Wat moet je weten? Jong Maar Moedig organiseert niet langer de IWT, maar verwelkomt zondag de nieuwelingen voor een PK op een pittig parcours.

Zo ging het vorig jaar: Thor Feyaerts werd Vlaams-Brabants kampioen, voor Mats Vanden Eynde en Brent Van Aerschot. Bij de eerstejaars was Siebe Oliviers de primus.

Praktisch: start om 15 uur aan café Het Vijfde Wiel (Kerkstraat 17, 1755 Oetingen) voor een koers van 68 kilometer.

Juniores in Hoeleden (zondag 5 mei)

Wat moet je weten? Eddy Tuteleers luistert met De Snelle Spurters Gelbergen-kermis jaarlijks op met een koers voor juniores.

Praktisch: start aan het Total-tankstation, aan de Hoeledense Baan 176 voor een koers van 78 kilometer

Vlaams-Brabantse Pijl voor juniores in Korbeek-Lo (zondag 5 mei)

Wat moet je weten? In Korbeek-Lo wordt met de Vlaams-Brabantse Pijl een manche in het kader van de Beker van België georganiseerd.

Zo ging het vorig jaar: Thomas Vuerinckx toonde zich de snelste van een ruime kopgroep voor Thibo Van Den Abeele en Cisse Pauwels. Zemstenaar Seppe Van Den Boer viel net naast het podium, Wies Nuyens werd negende.

Thomas Vuerinckx toonde zich vorig jaar de snelste van een ruime kopgroep voor ploegmaats Thibo Van Den Abeele en Cisse Pauwels.© Vel

Praktisch: start aan zaal Buurthuis (Pastoeriestraat 1, 3360 Bierbeek) voor een koers van 112 kilometer in drie ronden van 22,8 kilometer en vier lokale ronden van 10,9 kilometer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER