© BFM

Herstellen van wegdek op E313 zal twee nachten hinder veroorzaken

De schade aan het wegdek op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van Wommelgem zal dit weekend gedurende twee nachten hersteld worden, na de eerste tijdelijke herstelling van donderdag. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer, dat waarschuwt voor ernstige verkeershinder tijdens de werken. Het probleem werd inderdaad veroorzaakt door vorstschade, maar het gaat volgens AWV niet om een wegverzakking maar om schade aan vier brugvoegen.

De herstellingswerken zullen plaatsvinden in de nacht van vrijdag op zaterdag (21 uur tot 9 uur) en van zondag op maandag (19 uur tot 5 uur). Het verkeer zal er telkens over één rijstrook moeten richting Antwerpen. Gezien de locatie, op één van de drukste stukken van de E313, verwachten AWV en het Vlaams Verkeerscentrum ernstige hinder.

De schade bevindt zich aan de voegen van de twee bruggen die de rotonde van de R11 in Wommelgem overspannen. De brugvoegen zullen in 2018 nog een derde keer - grondig - worden aangepakt, omdat een echt structurele vernieuwing volgens AWV niet kan in de huidige koude en natte weersomstandigheden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER