In het centrum van Mechelen worden dit weekend weer heel wat shoppers verwacht.© Dirk Vertommen

Recordaantal kramen op Lentebraderie in Mechelse binnenstad: “Het aanbod is divers en lokaal”

Mechelen -

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei vindt in de Mechelse binnenstad de jaarlijkse Lentebraderie plaats. Die is groter dan ooit, want maar liefst 140 standhouders schreven zich in. Omwille van het grote aantal kramen werd er beslist om het braderiegebied verder uit te breiden.

Stijn Van de Sande

LEES OOK: Mechelen opnieuw vier dagen lang decor van 1000km voor Kom op tegen Kanker: “De samenhorigheid is geweldig”

De Mechelse Lentebraderie vindt traditiegetrouw plaats tijdens het Hemelvaartweekend. Ook komende vrijdag en zaterdag kan je in het stadscentrum komen snuisteren tussen de sfeervolle kraampjes en koopjes scoren bij de handelaars. Er wordt ook heel wat randanimatie voorzien om de vele bezoekers een extra fijne shoppingbeleving te bieden.

“De vraag naar plaatsjes op de braderie was enorm hoog”, zegt Economieschepen Greet Geypen (Voor Mechelen). “Er zullen maar liefst 140 kraampjes zijn. Door de gestegen vraag werd het gebied van de braderie uitgebreid met de Hanswijkstraat en zal ook de Hoogbrug gebruikt worden. Ook de Onze-Lieve-Vrouwestraat wordt opnieuw helemaal gebruikt. Er is zelfs plaats voor een kermis.”

“We zijn trots op het groeiend aantal deelnemende lokale ondernemers en het feit dat de braderie elk jaar aan populariteit blijft winnen”, zegt Geert Milis van handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken. “Het toont de positieve vibe die hier heerst. Deze editie biedt niet alleen een gevarieerd aanbod, maar ook een platform voor ondernemers om zich te presenteren aan het publiek. De braderie draagt heel hard bij aan de levendigheid van onze stad.”

Sportieve belevingsstraat

Nieuw dit jaar is de Hanswijkstraat als sportieve belevingsstraat. Daar zorgen Voetbalshop.be, Goldfish, E-Fit Mechelen en Atelier Olala voor. “Het gevarieerde en lokale aanbod is typerend voor de braderie. Van juwelen en kaarsen over een Mechelse uitgeverij tot huidverzorgingsproducten voor mensen met kanker. Je kan het allemaal vinden op de braderie”, aldus Geypen.

Tijdens het weekend vinden in Mechelen ook de 1000km voor Kom op tegen Kanker, de Drakenbootrace van het Hannah Arendtinstituut en de zaterdagmarkt plaats. De stad roept daarom op om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Automobilisten kunnen parkeren op de randparkings.

www.mechelen.be/hemelvaartweekend-9-12-mei

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen